تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
دل ودلدار

دل ودلدار

فرهنگی

تکنولوژي ANR در دوربين مداربسته چيست؟

تکنولوژي ANR در دوربين مداربسته چيست؟

فرض کنيد که محل کسب و کار يا منزل شما مورد سرقت واقع شده يا جرمي در آن صورت گرفته است. در اين صورت براي چک کردن تصاوير گرفته شده به سراغ دستگاه ضبط سيستم مداربسته خود مي رويد. اما متوجه مي شويد که در طول شب به علت قطع ارتباط ميان دستگاه ضبط و دوربين ها بخش هايي از تصوير را از دست داده ايد. اين قطعي ممکن است به صورت عمدي يا سهوي رخ داده باشد. قيمت دوربين مداربسته
در هر صورت شما بخش هايي از تصاوير را با وجود دوربين هاي متعدد و سيستم کامل از دست داده ايد. اين موضوع کارايي سيستم مداربسته شما را کاهش مي دهد. حتي اگر دستگاه ضبط خود را به خوبي از ديدرس افراد پنهان کنيد باز هم احتمال دسترسي به آن توسط سارقين و خرابکاران وجود دارد. سوالي که پيش مي آيد اين است که چگونه مي توان از ضبط و ذخيره سازي تصاوير اطمينان حاصل نمود؟

فروشگاه هايک ويژن        hikvision

 

تکنولوژي ANR هايک ويژن

خوشبختانه، سالها تجربه ي شرکت Hikvision در زمينه هاي مختلف امنيتي و نظارتي، به آنها کمک کرده است تا يک راهکار دقيق و ظريف را در اين باره ارائه دهند. تمام دوربين هاي مداربسته تحت شبکه هايک ويژن که داراي برد ذخيره سازي MicroSD هستند، در حال حاضر با يک ويژگي به نام Automatic Network Recovery يا به اختصار ANR ارائه مي شوند. زماني که اين قابليت فعال مي شود اين دستور به دوربين داده مي شود تا در صورت قطع ارتباط آن با دستگاه ضبط کننده(به هر دليلي) اطلاعات تصاوير را بر روي کارت حافظه خود ذخيره نمايد. بنابراين به هيچ گونه رابط شبکه اي نياز نخواهد بود و دوربين مي تواند بعنوان يک دستگاه مستقل عمل نموده و عدم کارکرد دستگاه ضبط را جبران کند.
پس از رفع نقص ايجاد شده زماني که ارتباط دستگاه NVR مجددا برقرار مي شود دوربين بکاپي از اطلاعات خود را از روي کارت حافظه به NVR مي فرستد و گپ ايجاد شده در تصاوير را در آن بازه زماني پر مي کند.

اصلي ترين دلايل قطع ارتباط بين دوربين و NVR

  • وقوع اختلال در عملکرد سوئيچ شبکه
  • عدم کارکرد صحيح دستگاه NVR
  • نقص در کابل شبکه

 

نحوه ست آپ تنظيمات ANR

نحوه فعال کردن اين قابليت بسيار آسان بوده و کافي است طبق مسير زير عمل نمائيد:

Web configuration > Storage > Schedule Settings > Advanced

پس از طي مسير فوق تيک کادر Enable ANR را مي زنيد. براي دسترسي به حداکثر کارايي مي توانيد از حالت pre-record نيز استفاده نمائيد. زماني که اين قابليت را فعال مي کنيد دوربين درست پيش از قطع ارتباطش با دستگاه ضبط شروع به ضبط تصاوير مي کند که حتي مي تواند تصوير عامل خرابکار(در صورت وجود) را نيز ضبط کند. هيچگونه محدوديتي در تعداد دوربين ها در اين قابليت وجود ندارد اما اين در صورتي است که همه دروبين ها مجهز به کارت حافظه باشند.

نکته مهم در مورد برق دوربين ها

يک نکته بسيار مهم در استفاده از قابليت ANR اين است که برق دوربين ها بايد همواره تامين شود و هرگز خاموش نشوند. اين مسئله ممکن است بديهي به نظر برسد اما لازم است به اين نکته توجه نمائيد که اکثر دوربين هاي تحت شبکه، از طريق دستگاه ضبط کننده يا بهتر بگوئيم سوئيچ PoE Power-over-Ethernet تغذيه مي گردند. استفاده از POE ممکن است نصب و راه اندازي سيستم را سهولت بخشد.
اما اين را نيز در نظر بگيريد در صورت خرابي، خاموشي و يا نرسيدن برق به دستگاه NVR دوربين ها نيز خاموش مي شوند. به همين دليل، اگر مايل به استفاده از قابليت ANR هستيد، لازم است مطمئن شويد که هر دوربين داراي منبع تغذيه جداگانه اي است. قيمت نصب دوربين مداربسته

راهکاري براي افزايش کارايي سيستم

ANR يک ويژگي کارآمد و اساسي است به خصوص زماني که سيستم مداربسته شما در مکاني با پتانسيل تخريب و دستکاري بالا نصب شده باشد. اما اگر به فضاي ذخيره سازي بيشتري از آنچه کارت حافظه ارائه مي دهد نياز باشد و يا اگر امکان اين وجود نداشته باشد که هر دوربين داراي يک منبع تغذيه جداگانه باشد چطور؟
خوشبختانه Hikvision راه حل ديگري نيز با نام N + 1 را طراحي کرده است، که به شما اجازه مي دهد يک NVR کاملا جداگانه را به عنوان يک پشتيبان خودکار در سيستم داشته باشيد. البته اين راهکار به طور خاص براي سيستم هايي که مجهز به دوربين هاي IP بزرگ و پيشرفته هستند طراحي شده است که از چندين دستگاه ضبط کننده استفاده مي کنند.
با فعال کردن ويژگي Hot Spare در منوي تنظيمات، مي توانيد يک NVR را به عنوان پشتيبان تعيين کنيد و سپس آن را به هر تعداد دستگاه ضبط کننده در سيستم لينک کنيد. اين ضبط کننده پشتيبان در اسرع وقت مي تواند تشخيص دهد که کدام يک از ضبط کننده هاي اصلي آفلاين است. سپس هنگامي که دستگاه ضبط مختل شده فعاليت خود را از سر مي گيرد اطلاعاتي که توسط دستگاه پشتيبان ذخيره شده، به آن انتقال مي يابد. اين قابليت نه تنها يک راهکار عالي براي محافظت در مقابل دستکاري هاي احتمالي است، بلکه مي تواند در صورتي که يکي از ضبط کننده هاي شما دچار مشکل سخت افزاري باشد نيز به عنوان يک قابليت موثر عمل کند.

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : تکنولوژی,ANR,در,دوربین,مداربسته,چیست؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 26 تير 1400ساعت 22:36 توسط دانا | تعداد بازديد : 144 | |

قابليت ضبط صدا در دوربين مداربسته

قابليت ضبط صدا در دوربين مداربسته

 

امروزه يکي از متداول ترين سوالاتي که از طرف مصرف کنندگان دوربين مدار بسته مطرح مي شود، قابليت ضبط صدا توسط اين دستگاه هاي نظارتي مي باشد که با توجه به شرايط نظارت، مي تواند کاربردهاي خاص خود را داشته باشد. آيا ضبط صدا در تمامي دوربين هاي مدار بسته امري شدني است يا خير؟ بي شک مي توان اين قابليت را به عنوان يکي از امکانات ويژه و کاربردي در سيستم هاي نظارتي تلقي کرد. اما نکته اي که بايستي در اين جا به آن دقت شود اين است که تمامي دوربين هاي مداربسته قادر به ضبط صدا نمي باشند و تنها درصد کمتري از آن ها در بازار موجود اند که از قابليت ضبط صدا و همچنين ميکروفون پشتيباني مي کنند. شايد بتوان گفت که دليل توليد کمتر اين نوع دوربين مداربسته را بايستي در کاهش هزينه و همچنين در دلايل حقوقي آن دانست. البته در اين ميان نبايد نا اميد شد، زيرا بسياري از دستگاه هاي ضبط کننده تصوير (XVR,NVR,DVR) با وجود امکان پذير نبودن قابليت ضبط صدا توسط دوربين مدار بسته، اين بستر را براي شما فراهم مي سازند که در کنار مشاهده تصاوير، ضبط صدا را هم در اختيار داشته باشيد. همانطور که مي دانيد دوربين هاي مداربسته از انواع و تکنولوژي هاي گوناگوني برخوردار هستند که هر کدام متناسب با نياز مصرف کنندگان طراحي شده اند. ايجاد قابليت ضبط صدا در دوربين مداربسته، بنا به تکنولوژي مورد استفاده در آن ها در نظر گرفته مي شود. به طور کلي دوربين هاي مدار بسته در دو دسته آنالوگ (AHD) و تحت شبکه (IP) قرار مي گيرند که در ادامه قصد داريم به بررسي قابليت ضبط صدا در اين دو نوع تکنولوژي دوربين مدار بسته و ضبط کننده هاي آن ها بپردازيم، همراه ما باشيد.

ضبط صدا در دوبين مداربسته آنالوگ (AHD)

تکنولوژي آنالوگ به عنوان يکي از ساده ترين تکنولوژي ها در سيستم هاي نظارتي به شمار رفته و پشتيباني مستقيم از قابليت ضبط صدا در اين نوع دوربين ها، به ميزان بسيار اندکي مشاهده شده است. از اين رو وظيفه ضبط صدا در دوربين مدار بسته آنالوگ، اغلب به عهده ضبط کننده هاي تصوير آنان يعني DVR و يا XVR ها مي باشد. شما به راحتي مي توانيد به واسطه استفاده از دوربين مداربسته AHD و يک ضبط کننده اي که از ورودي هاي صدا پشتيباني کند، از قابليت ضبط صدا بهره ببريد. به طور مثال ممکن است در يک مدل دستگاه دي وي آر 6 کاناله (پشتيباني از 6 دوربين مداربسته)، از 6 پورت ورودي صدا استفاده شده باشد که با اتصال ميکروفون هايي جداگانه در کنار دوربين مدار بسته (که بايستي سيمي مجزا همانند سيم دوربين مداربسته کشيده شود)، از قابليت ضبط صدا بهره ببريد.

yt4g_z12.jpg

اين نکته را هم بدانيد:
ميکروفون هايي که در جهت ثبت و ضبط صدا در سيستم هاي نظارتي ارائه شده اند داراي مدل هاي مختلف و متنوعي مي باشند که ساده ترين آن ها تنها از يک ميکروفون خالي بهره مي برند. ميکروفون هاي پيشرفته تري نيز در بازار موجود مي باشند که قابليت تنظيم و کنترل شدت صدا را فراهم آورده اند.

بيشتر بخوانيد:   هايک ويژن    نصب دوربين مداربسته   

ضبط صدا در دوربين مداربسته تحت شبکه (IP)

در داخل بسياري از دوربين هاي تحت شبکه يا IP، يک ميکروفون به صورتي پيش فرض جهت شنود صدا تعبيه شده است. شما مي توانيد با تهيه اين نوع دوربين ها و فعال نمودن قابليت صدا در آن ها علاوه بر مشاهده تصاوير، صداي محيط اطراف را هم در اختيار داشته باشيد. در دوربين مدار بسته تحت شبکه، علاوه بر پورت تغذيه POE که وظيفه انتقال داده ها و تامين برق دوربين را عهده دار است، از يک پورت ديگري هم جهت اتصال ميکروفون استفاده شده است که برق مورد نياز ميکروفون را تامين مي کند. پس از اتصال ميکروفون به منبع تغذيه مي توانيد با مراجعه به تنظيمات دوربين IP و Enable نمودن Audio، ويژگي ضبط صدا را فعال کنيد. بايد توجه داشته باشيد که در اغلب دوربين هاي تحت شبکه، صدا به وسيله ميکروفون هاي تعبيه شده در داخل دوربين مداربسته دريافت و به دستگاه ضبط کننده (NVR) منتقل مي شود و سعي شده است تا از اتصال ميکروفون جداگانه به دستگاه پرهيز شود. البته دستگاه هاي NVR و حتي XVR هايي موجود مي باشند که با قابليت پشتيباني از ميکروفون جداگانه، امکان شنود صدا را براي مصرف کنندگان تدارک ديده اند. در اين صورت شما مي توانيد به تعدادي که اين دستگاه ها به شما اجازه مي دهند، به سيستم مداربسته تحت شبکه خود ميکروفون آنالوگ اضافه نماييد.

دوربين مدار بسته امکان ضبط صدا را به صورت مداوم دارد؟

اين موضوع کاملا بستگي به دوربين مدار بسته Turbo HD و تنظيمات دستگاه ضبط کننده شما دارد. دوربين هاي مدرني در صنعت سيستم هاي نظارتي ارائه شده اند که قابليت تنظيم ايجاد وقفه و يا ضبط صدا را به صورتي مداوم براي کاربران مهيا ساخته اند. با اين وجود داشتن توانايي ضبط صدا توسط دوربين مدار بسته بدين معنا نمي باشد که صدا در هر لحظه در حال ضبط شدن است. اين تنظيمات کاملا در دست کاربر و يا اپراتور مي باشد.

کيفيت ضبط صدا در دوربين هاي مداربسته چگونه است؟

به طور کل هرچه ميکروفون هاي قابل نصب در کنار دوربين هاي آنالوگ و يا دوربين مدار بسته هاي تحت شبکه شما به روزتر و يا مدرن تر باشند، قدرت ضبط صداي بيش تري را در اختيار خواهيد داشت. توانايي اکثر دوربين هاي آنالوگ و تحت شبکه در ضبط صدا کاملا مثال زدني است. البته بايد در نظر داشت که استفاده از اين نوع دوربين مداربسته در مکان هايي شلوغ، شما را در تشخيص صداهاي افراد دچار مشکل مي کند. در همين راستا هرچه محيط ساکت تر باشد ضبط صدا با کيفيتي مطلوب تر همراه خواهد بود. شايان ذکر است که فاصله دوربين با فرد مورد نظر در کيفيت ضبط صدا مي تواند بسيار تاثير گذار باشد. به طور معمول اگر افراد با دوربين مدار بسته به ميزان کمتر از 6 متر فاصله داشته باشند (به شرط وجود محيطي آرام)، دوربين مي تواند به خوبي صدا را ثبت و ضبط نمايد.

آيا ضبط صدا توسط دوربين مدار بسته قانوني مي باشد؟

در بسياري از کشورها همچون ايران، قوانيني در جهت ضبط صدا با سيستم دوربين مدار بسته وضع شده است که برخي از اين قوانين يک طرفه مي باشند. در واقع اين قوانين بيانگر اين است که ضبط صدا با دوربين مدار بسته مي تواند حريم شخصي افراد را نقض کند. مسلما کسي دوست ندارد که مکالمات شخصي اش شنود و همچنين ثبت و ضبط شود. به همين سبب نصب دوربين مدار بسته بايستي با آگاهي کامل افراد آن محيط انجام گيرد. همچنين برخي از قوانين، حاکي از نصب غير قانوني دوربين مدار بسته با قابليت ضبط صدا (حتي با آگاهي افراد) مي باشد. پس به منظور شنود و ثبت مکالمات بايد دلايل مستحکمي داشته باشيد تا مشکلاتي که باعث ضرورت نصب دوربين مداربسته با قابليت ضبط صدا مي شود مشخص شوند.

از کجا بفهميم دوربين مداربسته صدا ضبط مي کند ؟

حتما شده در محيط کاري خود برايتان سوال شده باشد دوربين مداربسته اي که در اتاق شما قرار دارد صدا ضبط مي کند يا خير. حالا از کجا بفهميم دوربين مداربسته صدا ضبط مي کند؟ سعي کرديم، در اين مقاله با نشان دادن چند راه ساده؛ به شما ياد دهيم چه دوربين هايي و به چه طريقي صدا را ضبط مي کنند. پس با ما همراه باشيد تا در مورد تمام نکات دوربين مداربسته با قابليت ضبط صدا آشنا شويد:

  1. دوربين مداربسته ميکروفن دار را چگونه بشناسيم؟
  2. شناسايي ميکروفن هاي خارجي دوربين مداربسته
  3. شناسايي ميکروفن دوربين با دستگاه ميکروفن ياب
  4. کيفيت ضبط صدا دوربين مداربسته چگونه است؟
  5. دوربين مداربسته ميکروفن دار تا چه فاصله اي را مي شنود؟
  6. آيا ضبط صدا با دوربين مداربسته قانوني است؟

1- دوربين مداربسته ميکروفن دار را چگونه بشناسيم؟

به صورت کلي دوربين هاي مداربسته به دو دسته دوربين هاي آنالوگ و دوربين هاي IP دسته بندي مي شوند. هر دو اين دوربين ها مي توانند قابليت ضبط صدا نيز داشته باشند. در ادامه نحوه شناسايي دوربين آنالوگ و اي پي با قابليت ضبط صدا را آموزش مي دهيم.

شناسايي دوربين هاي آنالوگ با قابليت ضبط صدا

دوربين هاي آنالوگي که داراي قابليت ضبط صدا هستند علاوه بر کابل برق و تصوير داراي يک کابل مجزا جهت ضبط صدا نيز مي باشند. روي دستگاه DVR نيز پورت ورودي ميکروفن نصب شده. بنابراين هنگام ضبط تصاوير صدا نيز ضبط مي شود.

يکي ديگر از راه هاي تشخيص ضبط صدا در دوربين مداربسته آنالوگ وجود ميکروفون در اطراف دوربين است. شما مي توانيد با مشاهده اطراف دوربين متوجه شويد آيا ميکروفن وجود دارد يا خير. البته بايد به اين نکته توجه کنيد که ممکن است ميکروفن به صورت مخفي در قاب دوربين کار گذاشته شود که قابل شناسايي نباشد.

همچنين مي توانيد در صورتي که از مدل دوربين آگاهي داريد مشخصات آن را در گوگل جستجو کنيد. آنگاه متوجه خواهيد شد که دوربين صدا ضبط مي کند يا خير.

 تي وي تي  

شناسايي دوربين هاي IP با قابليت ضبط صدا

يک دسته از دوربين هاي IP هستند که داراي ميکروفن داخلي اند. راه تشخيص آن هم اين است که بر روي کيس اين دوربين ها سوراخي تعبيه شده است. بنابراين اگر در مرکز دوربين داراي سوراخ باشد به احتمال زياد دوربين مجهز به قابليت ضبط صدا است.

برخي از مدل هاي دوربين مداربسته اي پي داراي حرف S در پايان پارت نامبر خود هستند. حرف S مخفف Sound Support مي باشد. به اين معني که اين مدل دوربين قابليت اتصال به ميکروفن خارجي را دارند. به اين ترتيب احتمال دارد در فاصله شعاع يک متري دوربين ميکروفن جاسازي شده باشد. بنابراين بهتر است در فاصله يک متري به دنبال حفره يا سوراخي باشيد که احتمالا ميکروفون در آنجا قرار دارد.

 

 

2- شناسايي ميکروفن هاي خارجي دوربين مداربسته:

کلا ميکروفن هاي خارجي دوربين مداربسته از نظر ظاهري به سه دسته تقسيم مي شوند.

  • ميکروفن سوزني:  به ميکروفن هاي سوزني به به دليل ساختار ظريفي که دارند، ميکروفن هاي مخفي نيز مي گويند. مي توان اين مدل از ميکروفن را در داخل داکت جاگذاري کرد.
  • ميکروفن باکس:  ميکروفون هاي باکس بدنه اي مستطيلي شکل دارند. در اين مدل پيچي براي تنظيم صدا بر روي آن قرار دارد.
  • ميکروفن گلفي:  بدنه اين ميکروفن ها به شکل توپ گلف است. اين ميکروفون ها بسيار سبک و کم حجم بوده و با ولتاژ ? الي ?? ولت کار مي کنند.

 

بنابراين اگر شي مشابه يکي از شکل هاي بالا، اطراف دوربين مداربسته مشاهده کرديد. احتمال دارد که ميکروفون باشد.

3- شناسايي ميکروفن دوربين مداربسته با دستگاه ميکروفن ياب

در بازار دستگاه هايي جهت شناسايي ميکروفن وجود دارد که عملکردشان بر اساس فرکانس و سيگنال مي باشد. هنگام کار کردن با اين دستگاه ابتدا بايد تمامي سيستم هايي که که فرکانس ايجاد مي کنند مثل: مودم، گوشي موبايل، لب تاب، سيستم هاي راديويي و .. خاموش کنيد.

سپس دستگاه شنود سنج را روشن کنيد و شروع به جستجو کنيد. به محض نزديک شدن دستگاه به ميکروفن دستگاه از طريق آلارم دادن و تندتر چشمک زدن ال اي دي هايي که در آن تعبيه شده محل ميکروفن جاسازي شده را نشان مي دهد.

4- کيفيت ضبط صدا دوربين مداربسته چگونه است؟

اصولا کيفيت ضبط صدا در دوربين هايي که داراي ميکروفن خارجي هستند نسبت به دوربين هايي که ميکرفون بر روي خود دوربين تعبيه شده، کيفيت صداي بهتري دارند. اما در حالت کلي کيفيت ضبط صدا دوربين هاي مداربسته آنالوگ و IP قابل قبول هستند.

5- دوربين مداربسته ميکروفن دار تا چه فاصله اي را مي شنود؟

حال که پاسخ اين سوال که از کجا بفهميم دوربين مداربسته صدا ضبط مي کند را يافتيد؛ ممکن است اين سوال برايتان پيش بيايد اين دوربين ها تا چه فاصله اي صدا ضبط مي کنند. چنانچه فاصله فردي که در حال صحبت است از دوربين زياد باشد که حتي يک فرد عادي هم به سختي بتواند آن صدا را بشنود. قاعدتا دوربين هم قادر به ضبط صداي آن فرد نخواهد بود.

به طور کلي تقريبا اکثر دوربين هاي مداربسته ميکروفن دار تا فاصله 6 متري (اگر در محيط سر و صدا نباشد و کاملا ساکت باشد) صدا را به صورت قابل قبولي ضبط مي کند. صحبت هاي در گوشي هم در فاصله کمتر از 2 متر قابل ضبط است.

6- آيا ضبط صدا با دوربين مداربسته قانوني است؟

طبق اصل 25 قانون اساسي هر گونه استراق سمع و نظارت بر زندگي خصوصي ديگران خلاف مقررات قانوني مي باشد. از اين رو هر گاه استفاده از دوربين مداربسته با ضبط صدا حريم خصوصي افراد را تحت تاثير قرار دهد بدين معني است که جرم صورت گرفته است.

اما  آيا استفاده از دوربين مداربسته ميکروفن دار جرم نيست؟  استفاده از دوربين مداربسته با قابليت ضبط صدا اگر حريم خصوصي فرد را نقض نکند و به افراد آن محيط اطلاع داده شود و همچنين در محدوده ملک شخصي فرد باشد، مشکلي ندارد.

به عنوان مثال؛ در شرکت ها و سازمان ها که مديران به کارمندان اطلاع رساني کرده اند که اين مکان مجهز به دوربين مداربسته ميکروفن دار است. نصب اين دوربين ها تا زماني که سواستفاده اخلاقي از آن صورت نگيرد، ممانعت قانوني ندارد.

 

 

موضوع :
برچسب ها : قابلیت,ضبط,صدا,در,دوربین,مداربسته,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 7 ارديبهشت 1400ساعت 12:28 توسط دانا | تعداد بازديد : 140 | |

ويژگي IRIS در دوربين هاي مدار بسته

ويژگي IRIS در دوربين هاي مدار بسته

آيريس ( IRIS) در واقع نقش عنبيه را در يک  دوربين مدار بسته  بازي مي کند و روي لنز دوربين قرار مي گيرد. به عبارت ديگر دليل نام گذاري آيريس به خاطر عملکرد مشابه اين قطعه به عنبيه چشم انسان مي باشد. همانگونه که در چشم انسان وظيفه کنترل ورود ميزان نور توسط عنبيه انجام مي شود در دوربين هاي مدار بسته هم آيريس وظيفه کنترل ورود نور به دوربين را بر عهده دارد. به عبارت ديگر اين قطعه نقش حياتي در تصوير برداري دوربين دارد چرا که اگر نور زيادي از طريق ايريس وارد دوربين شود تصوير به شدت روشن مي شود و در غير اين صورت تصوير تيره مي باشد که مشتريان را کلافه مي کند.

آيريس داراي انواع مختلفي است که عبارتند از: آيريس ثابت ( Fixed Iris)، آيريس دستي ( Manual Iris)، آيريس اتوماتيک ( Auto Iris) و P Iris در ادامه در مورد هر کدام توضيح مي دهيم.

آيريس ثابت

شدت نور وارد شده توسط آيريس ثابت به دوربين و روي چيپ ست تصوير برداري دوربين همواره ثابت است به عبارت ديگر آيريس هيچ کنترلي روي ميزان نور ورودي در طول شبانه روز روي شدت نور وارد شده به دوربين ندارد. از اين رو معمولا از دوربين هايي که داراي لنز هاي با آيريس ثابت هستند در موقعيت هايي استفاده مي شود که شدت نور در طول روز و شب ثابت است. به عنوان مثال اتاق هاي داخلي اداره جات و يا فضاي داخل لابي ساختمان هاي مسکوني و اداري و بسياري از موارد شبيه به اين را مي توان با دوربين ها و آيريس هايي از اين نوع پوشش داد.

آيريس دستي

تنظيم دريچه آيريس در اين نوع از دوربين ها به صورت دستي انجام مي شود. کاربر مي تواند به صورت دستي و در هنگام نصب دريچه آيريس لنز را با توجه به نور محيط تنظيم کند و به اين ترتيب کيفيت تصوير مناسب را از دوربين دريافت کند. اما مشکل آنجاست که اگر در طول شبانه روز شدت نوز کم يا زياد شود کيفيت تصوير دوربين افت مي کند لذا کاربر بايد همواره اقدام به تنظيم آيريس کند که اين موضوع بسيار خسته کننده است و علاوه بر آن مي تواند باعث شود که عمر مفيد دوربين کم شود يا حتي در برخي از موارد زاويه ديد دوربين و فوکوس آن از تنظيم خارج گردد.   دوربين مداربسته هايک ويژن يکي از بهترين برندهاي دوربين مداربسته است که اين قابليت را به بهترين نحو به شما ارائه مي دهد.

آيريس اتوماتيک

اين آيريس ها همانگونه که از نامشان پيداست کنترل ورود و خروج نور از طريق لنز به دريچه دوربين را بصورت اتوماتيک انجام مي دهند و دريچه آيريس با تغيير شدت نور محيط باز و بسته مي شود اين مهم کمک مي کند تا تصوير دوربين در شرايط نوري مختلف در طول شبانه روز با کيفيت مناسب ارائه شود و مشتريان هميشه از تصاوير راضي خواهند بود. اين آيريس ها کمي از آيريس هاي دستي و ثابت گران تر هستند. نقطه ضعف اين آيريس ها اينست که در مواقعي که دريچه آيريس بيش از حد باز يا بسته باشد امکان دارد که زاويه ديد و فوکوس دوربين تغيير جزئي داشته باشد.

آيريس هاي اتوماتيک خود به دو نوع DC Iris ( که دريچه آيريس توسط مدار داخلي دوربين کنترل مي شود) و Video Iris (که دريچه آيريس توسط مدار کنترل کننده داخل لنز کنترل مي شود) تقسيم بندي مي شوند.

 

P-Iris

اين مدل از آيريس مدل پيشرفته اي از آيريس هاي خودکار مي باشد. کنترل ذريچه آيريس در اين نوع توسط موتورهاي مکانيکي دقيق با توجه به شدت نور محيط تنظيم مي شود. معايب موجود در آيريس اتوماتيک در پي آيريس وجود ندارد با اين همه اين نوع از آيرييس ها قيمت بالاتري نسبت به مدل هاي گفته شده در بالا دارند و لذا بهتر است فقط در موقعيت هاي حساس از دوربين هاي مجهز به اين نوع آيريس استفاده نمود.

آشنايي با آيريس و انواع آن به ما کمک مي کند تا با توجه به موقعيت قرار گرفتن دوربين از مدل هاي مختلف استفاده کنيم، به کار گيري دوربين هاي با آيريس مناسب باعث مي شود تا بهترين کيفيت دوربين ها را در اختيار داشته باشيم. در ادامه با ذکر چند مثال به توضيح بيشتر اين موضوع مي پردازيم.

اگر شما به دنبال نصب دوربين مدار بسته در يک مکان اداري يا دولتي هستيد که در طول روز تنها در ساعت هاي کاري به آن نياز داريد مي توانيد از دوربين هاي مدار بسته با آيريس ثابت يا دستي استفاده کنيد. اين مهم با عث مي شود تا علاوه بر قيمت مناسب بالاترين کيفيت تصوير را از دوربين دريافت کنيد.

بيشتر بخوانيد: دوربين مداربسته تي وي تي

اگر شما نياز به دوربين مدار بسته در يک موقعيت بيروني مانند پارکينگ، محوطه ي پيراموني، حياط و … هستيد بهترين انتخاب استفاده از دوربين هاي مدار بسته مجهز به آيريس اتوماتيک مي باشد تا با توجه به شدت نور متغير محيط در طول شبانه روز بهترين تصوير را داشته باشيد.

اگر نياز به نصب دوربين در فضاي تجاري مهم مانند مراکز فروش مهم، صندوق هاي مغازه يا فروشگاه، طلا فروشي ها، بانک ها و پروژه هايي از اين جنس داريد بهتر است از دوربين هاي مجهز به پي آيريس P-Iris استفاده کنيد تا در طول روز بهترين کيفيت بدون هيچگونه افتي را در اختيار داشته باشيد.

به خاطر داشته باشيد که رعايت استاندارد هاي مربوط به آيريس به شما کمک مي کند تا بهينه ترين انتخاب را داشته باشيد. چرا که دوربين هاي مدار بسته براي ارائه بهترين کيفيت نياز به نور مناسب دارند و اين نور از دريچه آيريس به آنها داده مي شود.

در صورت نياز به خدمات   نصب دوربين مداربسته  به شما پيشنهاد مي کنيم با شرکت مهر تجارت تماس بگيريد.

 

 

موضوع :
برچسب ها : ویژگی,IRIS,در,دوربین,های,مدار,بسته,,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 18 ارديبهشت 1400ساعت 3:22 توسط دانا | تعداد بازديد : 153 | |

هايک ويژن جايگاه هاي نفت و گاز شرکت توتال را مجهز به دوربين مداربسته کرد

هايک ويژن جايگاه هاي نفت و گاز شرکت توتال را مجهز به دوربين مداربسته کرد

 

دوربين هاي سري Hikvision Easy IP 3.0 با رزولوشن بالا ، تصوير برداري با کيفيت در نور کم يا نور شديد را براي مشتريان فراهم مي کنند همچنين تصوير برداري مطلوب در شرايط آب و هوايي نامساعد امکان پوشش هميشگي فضاهاي مورد نياز را مي دهد. اين سري از دوربين هاي هوشمند هايک ويژن  قابليت هايي نظير رديابي افراد ، تشخيص عبور فرد از خط فرضي ، تشخيص نفوذ به محوطه ي از پيش تعريف شده ، تشخيص حرکت و ارسال آلارم هاي مختلف با توجه به رخداد هاي از پيش تعريف شده را براي کاربران اتاق کنترل فراهم مي کند. کاربر اتاق کنترل مي تواند سناريوهاي مختلف را طراحي کند تا در مواقع بحراني ، با تشخيص مورد مشکوک، فعاليت از پيش تعيين شده اي را اجرا کند.

با استفاده از اين سناريو هاي امنيتي ، ماموران ايمني و اپراتورهاي اتاق کنترل مي توانند به خوبي هر رويدادي را مديريت کنند. علاوه به اين مديران توتال با مشاهده تصاوير، نحوه ارائه خدمت پرسنل اين شرکت به مشتريان و بهبود سطح خدمات خود مي توانند رضايت مندي مشتريان را افزايش داده و به اين ترتيب ميزان فروش و سود خود را اضافه کنند. از اين رو سيستم  دوربين مدار بسته  علاوه بر حل مشکلات امنيتي ايستگاه هاي ارائه خدمات و پمپ هاي بنزين و گاز ، مي تواند فروش اين شرکت را افزايش دهد.  

براي ضبط تصاوير دوربين هاي پيشنهادي از NVR هاي قدرتمند هايک ويژن با 12 ترابايت هارد ديسک داخلي استفاده مي شود اين NVR ها مي توانند تصاوير دوربين هاي هايک ويژن را با همان کيفيت ضبط کنند و در مواقع ضروري با نمايش تصوير ضبط شده مشکلات احتمالي را حل کنند.

شرکت توتال تعداد زيادي دوربين آنالوگ را در ايستگاه هاي خود از قبل نصب کرده و در حال استفاده از آنها بود ، تغيير اين دوربين ها به سيستم IP مي توانست هزينه بسيار زيادي را به توتال اعمال نمايد که منطقي به نظر نمي آمد از اين رو آنها نخست مراکز حياتي را به دوربين تحت شبکه مجهز کردند و سيستم هاي مرکزي را با NVR هاي هايک ويژن جايگزين کردند سپس دوربين هاي آنالوگ را با استفاده از انکودرهاي هايک ويژن به NVR هاي مدرن هايک ويژن متصل کرده و تصاوير آنها را ضبط کردند . اين قابليت به توتال امکان مي دهد تا به مرور زمان و بصورت فاز به فاز دوربين هاي آنالوگ خود را با دوربين IPجايگزين کنند. دوربين هاي IP هايک ويژن در اين پروژه با قابليت POE تغذيه مي شوند از اين سو تنها با يک کابل شبکه تصاوير دوربين و تغذيه آن برقرار خواهد شد و ميزان کابل کشي نيز به مقدار قابل توجهي کاهش خواهد يافت.

سيستم هاي امنيتي تمامي زواياي مورد نظر را پوشش مي دهند. به لطف استفاده از سيستم مدار بسته IP هايک ويژن ، شرکت توتال مي تواند از قابليت هاي هوشمند اين سيستم استفاده کند . با توجه به استفاده از NVR هاي هايک ويژن حتي در مراکزي که از سيستم دوربين مدار بسته آنالوگ نيز استفاده مي کنند ، کاربران اتاق کنترل مي توانند از راه دور تمامي موارد را پوشش داده تحت نظر داشته باشند. مشاهده تصاوير از راه دور به صورت آنلاين انجام مي شود و هيچگونه تاخيري در تصاوير وجود نخواهد داشت.

بيشتر بخوانيد: نصب دوربين مداربسته   

به گفته آقاي تويا استفاده از سيستم هوشمند هايک ويژن براي توتال باعث شده تا ميزان آسيب پذيري ، سرقت و … به ميزان قابل ملاحظه اي کاهش پيدا کند. با استفاده از تصاوير با کيفيت دوربين هاي مورد استفاده در طول روز و شب ماموران امنيتي مي توانند هرگونه رفتار مشکوکي را تشخيص داده و تحت نظر داشته باشند.

چشم هاي IP ، هميشه مراقب خواهند بود

سيستم هاي نظارت تصويري هايک ويژن به اپراتورهاي اتاق کنترل اجازه مي دهد تا با استفاده از پروتکل هاي مختلف و از راه دور بر فعاليت کارگران و پرسنل توتال نظارت داشته باشند و با تصميمات به موقع اين فرايند را بهبود دهند.

مدير بخش اجرايي توتال در اين زمينه گفت: در شرکت توتال امنيت کارمندان و پرسنل ، از اهميت ويژه اي براي ما برخوردار است، ما با استفاده از سيستم هاي نظارت تصويري هايک ويژن به خوبي مي توانيم سطح امنيت کارمندان و پرسنل خود را تحت نظر داشته باشيم و با فراهم کردن محيط کار ايمن تر ، سلامتي آنها را تضمين کنيم سيستم هاي نظارت تصويري هايک ويژن مواردي که جان کارکنان ما هنگام کارکردن در خطر است را به ما نشان مي دهد.

نگاه به آينده

جايگاه هاي خدمت رساني توتال به لطف استفاده از سيستم هاي نظارت تصويري هايک ويژن سطح امنيت خود را به ميزان زيادي افزايش داده اند و مي توانند در مقابل اقدامات خرابکارانه ، سرقت و مواردي شبيه به اين در مواقع ضروري اطلاع رساني کنند.

بيشتر بخوانيد :  تي وي تي

سيستم هاي امنيتي هايک ويژن علاوه بر نمايش با کيفيت تصاوير زنده و ضبط شده به کاربران ، بصورت شبانه روزي ، تصوير برداري مي کند و با استفاده از پروتکل هاي امن اطلاعات و تصاوير را انتقال مي دهند از سوي ديگر سطح امنيت کارمندان تا حدود زيادي با استفاده از ويژگي PPE ( تجهيزات حفاظت شخصي ) در مراکز توتال بهبود پيدا کرده است.

هزينه نصب و راه اندازي مناسب و يکپارچه سازي سيستم مدار بسته با ساير سيستم هاي امنيتي يک مزيت ويژه و کارآمد در هايک ويژن به حساب مي آيد. ارائه خدمات پس از فروش مناسب به مشتريان از ويژگي هاي منحصر به فرد اين برند چيني قدرتمند به حساب مي آيد.

استفاده از سيستم هاي هوشمند هايک ويژن و محصولات سري هوش مصنوعي تحت عنوان توسعه آينده سيستم توسط شرکت توتال بررسي شده است و قرار است در فازهاي جديد استفاده از اين سري از دوربين هاي هايک ويژن نيز در مراکز توتال در دستور کار قرار بگيرد.

 

 

موضوع :
برچسب ها : هایک,ویژن,جایگاه,های,نفت,و,گاز,شرکت,توتال,را,مجهز,به,دوربین,مداربسته,کرد,,,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 30 ارديبهشت 1400ساعت 2:01 توسط دانا | تعداد بازديد : 144 | |

لنز هاي وايد و تله در دوربين مدار بسته چه تفاوت هايي دارند؟

لنز هاي وايد و تله در دوربين مدار بسته چه تفاوت هايي دارند؟

هر دوربين مدار بسته از لنز مشخصي جهت تصوير برداري استفاده مي کند . لنز ها بر اساس نوع و مدل ، قابليت تصوير برداري با زاويه ديد مختلف را دارند. هر کدام از اين زاويه هاي ديد ، عنوان ويژه خود را دارد . در اين محتوا سعي مي کنيم انواع لنز ها در دوربين  هايک ويژن بر اساس زاويه ديد را معرفي کنيم .


سه نوع لنز دوربين هاي مدار بسته


1- لنز فيش آي
2- لنز تله فوتو
3- لنز وايد


لنز هاي فيش آي – اين لنز هاي زاويه ديد وسيعي را پوشش مي دهند ( حدود 180 درجه ) و براي تصوير برداري در مکان هايي که نياز به ديد سرتاسري داريم استفاده مي شوند . فاصله کانوني لنز هاي فيش آي ، کمتر از 2 ميلي متر است . معمولا تصاوير دوربين مداربسته   فيش آي با نرم افزار مخصوص فيش آي قابل مشاهده هستند و کيفيت کمتري نسبت به دوربين هاي معمولي دارند .
لنز وايد – زاويه ديد لنز هاي وايد بين 45 تا 120 درجه است . معمولا لنز هاي با فاصله کانوني 2.8 تا 10 ميلي متري تصاوير وايد تر يا باز تري ارائه مي کنند . از تصوير دوربين هاي وايد بيشتر براي کاربري هاي نظارتي استفاده مي شود و اين دوربين ها براي مکان هايي که در آنها به ديد کلي نياز داريم توصيه مي شود .

بيشتر بخوانيد:          پکيج دوربين مداربسته
لنز تله – زاويه ديد لنز هاي تله معمولا کمتر از 45 درجه ات . لنز هاي با فاصله کانوني بالاتر از 10 ميليمتر تصاوير تله يا بسته تري ارائه مي کنند . از دوربين هاي با لنز تله بيشتر براي کاربري هاي حفاظتي و در فضاهايي که نياز به شناسايي افراد يا تصوير برداري از يک ناحيه مشخص داريم استفاده مي شود . شهرنت
البته انواع ديگري از لنز ها نيز وجود دارد اما در اين محتوا تنها به معرفي لنز هاي مورد استفاده در حوزه دوربين هاي مدار بسته پرداختيم . جهت پوشش کامل تر محل مورد نظر که بايد توسط دوربين مدار بسته تصوير برداري شود بايد از لنز با زاويه ديد مناسب استفاده کنيم .

 

 

موضوع :
برچسب ها : لنز,های,واید,و,تله,در,دوربین,مدار,بسته,چه,تفاوت,هایی,دارند؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 8 خرداد 1400ساعت 13:19 توسط دانا | تعداد بازديد : 146 | |

لنز هاي وايد و تله در دوربين مدار بسته چه تفاوت هايي دارند؟

لنز هاي وايد و تله در دوربين مدار بسته چه تفاوت هايي دارند؟

هر دوربين مدار بسته از لنز مشخصي جهت تصوير برداري استفاده مي کند . لنز ها بر اساس نوع و مدل ، قابليت تصوير برداري با زاويه ديد مختلف را دارند. هر کدام از اين زاويه هاي ديد ، عنوان ويژه خود را دارد . در اين محتوا سعي مي کنيم انواع لنز ها در دوربين  هايک ويژن بر اساس زاويه ديد را معرفي کنيم .


سه نوع لنز دوربين هاي مدار بسته


1- لنز فيش آي
2- لنز تله فوتو
3- لنز وايد


لنز هاي فيش آي – اين لنز هاي زاويه ديد وسيعي را پوشش مي دهند ( حدود 180 درجه ) و براي تصوير برداري در مکان هايي که نياز به ديد سرتاسري داريم استفاده مي شوند . فاصله کانوني لنز هاي فيش آي ، کمتر از 2 ميلي متر است . معمولا تصاوير دوربين مداربسته   فيش آي با نرم افزار مخصوص فيش آي قابل مشاهده هستند و کيفيت کمتري نسبت به دوربين هاي معمولي دارند .
لنز وايد – زاويه ديد لنز هاي وايد بين 45 تا 120 درجه است . معمولا لنز هاي با فاصله کانوني 2.8 تا 10 ميلي متري تصاوير وايد تر يا باز تري ارائه مي کنند . از تصوير دوربين هاي وايد بيشتر براي کاربري هاي نظارتي استفاده مي شود و اين دوربين ها براي مکان هايي که در آنها به ديد کلي نياز داريم توصيه مي شود .

بيشتر بخوانيد:          پکيج دوربين مداربسته
لنز تله – زاويه ديد لنز هاي تله معمولا کمتر از 45 درجه ات . لنز هاي با فاصله کانوني بالاتر از 10 ميليمتر تصاوير تله يا بسته تري ارائه مي کنند . از دوربين هاي با لنز تله بيشتر براي کاربري هاي حفاظتي و در فضاهايي که نياز به شناسايي افراد يا تصوير برداري از يک ناحيه مشخص داريم استفاده مي شود . شهرنت
البته انواع ديگري از لنز ها نيز وجود دارد اما در اين محتوا تنها به معرفي لنز هاي مورد استفاده در حوزه دوربين هاي مدار بسته پرداختيم . جهت پوشش کامل تر محل مورد نظر که بايد توسط دوربين مدار بسته تصوير برداري شود بايد از لنز با زاويه ديد مناسب استفاده کنيم .

 

 

موضوع :
برچسب ها : لنز,های,واید,و,تله,در,دوربین,مدار,بسته,چه,تفاوت,هایی,دارند؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 10 خرداد 1400ساعت 14:37 توسط دانا | تعداد بازديد : 163 | |

راهي براي مقابله با دوربينهاي پرنده (Drone) و پهبادهاي مزاحم

راهي براي مقابله با دوربينهاي پرنده (Drone) و پهبادهاي مزاحم

هر روز تعداد دوربينهاي پرنده يا همان Drone ها در حال افزايش است. اين خبر خيلي خوبي براي بازار و صنعت دوربينهاي پرنده به حساب مي آيد اما از طرفي هم نگرانيهايي براي آژانسهاي امنيتي براي حفاظت از مشتريانشان بوجود آورده است. براي مثال محلهايي همانند زندانها يا بانکها نياز به حفاظت از فضاي اطراف و محيطهاي امنيتيشان دارند و اين محيطها بايد از نفوذ هرنوع دوربين پرنده يا تجهيزات ديگري همانند پهبادها جلوگيري کنند و جلوي هر سوء استفاده اي را بگيرند.

در سرتاسر دنيا راههاي مختلفي براي حفاظت از اين قبيل تجهيزات امتحان و در حال آزمايش است. براي مثال پليس آلمان از عقابهايي براي شکار اين پرنده هاي مزاحم استفاده کرد. روشهاي ديگر مثل شليک تور براي گرفتن اين دوربينهاي پرنده يا حتي سلحهاي گرم براي شليک به آنها را نيز امتحان کردند.

هيچ يک از اين روشها مناسب نبودند. استفاده از عقابها بر اساس قانون قانون حمايت از حقوق حيوانات مجاز نيست و تورها نيز در مسافتهاي بلند کاربردي ندارند و سلاح گرم هم دردسرهاي خودش را دارد.

حالا يک شرکت استارت آپ (Startup) تايواني راه حلي ارائه کرده که مي توان با آن دوربين پرنده يا پهباد را مجبور به فرود کرد يا به نقطه شروع پروازش برگرداند.

محصول اين شرکت با عنوان DronesVision’s HiGH + MiGHTY SKYNET شبيه يک سلاح رايفل بسيار بزرگ است که علاوه بر دوربين رهگيري و صفحه نمايش، دکمه هايي نيز براي نشانه گيري و فعالسازي بر روي بدنه اش دارد. اين اسلحه با وزني حدود 5.7 کيلوگرم با يک باتري ليتيوم آيون کار مي کند و بايد بصورت مجزا در داخل يک کوله همراه اين اسلحه حمل شود.

 

نحوه کار اسلحه

تقريبا تمامي اين دوربينهاي پرنده از دو باند موج کاري رايج استفاده مي کنند. يکي از اين باندها GPS/GLONASS است که بوسيله آنها موقعيت جغرافيايي را با فرکانس 1.45-1.65 گيگاهرتز مشخص مي نمايد و باند بعدي براي کنترل ريموت(موج ارسال) و انتقال تصاوير ويدئويي(موج برگشت) به مرکز کنترل Drone ها استفاده مي شوند که هر دو با فرکانس 2.4 گيگاهرتز کار مي کنند.

بگفته موسس شرکت سازنده اين سلاحها، شرکت DronesVision :

 سيستم ضد Drone با نام HiGH + MiGHTY SKYNET بگونه اي طراحي شده است تا بتواند بر روي اين دو موج کار کنند و بموقع باعث انسداد يا کنترل اين کانالها شود. اين سلاح مي تواند با انسداد موج مسيريابي GPS دوربين پرنده را مجبور نمايد به نقطه آغاز پروازش برگردد يا مجبور شود بلافاصله بر روي زمين فرود آيد.

راهکار اين شرکت به سه حالت کار خواهد کرد. در حالت اول مي تواند سيستم مسيريابي عمومي را از کار بيندازد و باعث شود دوربين پرنده يا پهباد در هوا سرگردان شود و کنترلش سخت تر خواهد شد. معمولا زماني که اين اتفاق بيفتد صاحب دوربين دچار اضطراب شده و دوربين را متوقف مي کند. در حالت بعدي با تسلط بر مسير ارسال دستورات به دوربين پرنده يا پهباد مسلط شده و ارتباط تصويري را متوقف مي نمايد. سپس دوربين پرنده يا پهباد را به محل اوليه پروازش به صاحبش بر مي گرداند. با اينکار مقامات قضايي مي توانند پيگيري هاي لازم را با شناسايي دارنده دوربين انجام دهند.

در حالت سوم براحتي مي تواند دوربين پرنده يا پهباد را مجبور به فرود در نقطه مورد نياز نمايد و پس از آن با دسترسي به آن تصاوير ضبط شده دوربين را نيز دريافت نمايد.

در ادامه ميتوانيد نحوه کار اين اسلحه را در کليپ زير مشاهده نماييد:

SKYNET يا محصول ياد شده مي تواند در بسياري از شرايط مورد استفاده قرار گيرد اما بهترين مشتري هدف شرکتهاي دولتي هستند که فضايي امنيتي دارند و در مقاصد مهم و اندازه هاي وسيع مورد استفاده قرار گيرد. اين محصول بيشتر به شرکتهاي توليدي بزرگ و قراردادهاي مهم فکر کرده است.

بگفته مسئولين اين شرکت، مشتريان مورد نظر آنها واحدهاي دولتي مثل بخش نظامي، پليس و دستگاههاي قضايي، نيروگاهها، زندانها، فرودگاهها و ... هستند. در آينده نزديک مي تواند براي حفاظت از استاديومها و اجتماعات ورزشي، پارک ملي و تفريحي مورد استفاده قرار گيرد.

پيش بيني آينده

انتظار مي رود بازار Drone ها با رشد خوبي در سالهاي آينده روبرو شود. بر اساس تحقيقاتي که توسط موسسه MarketsanMarket صورت گرفته، بازار جهاني UAV ها(وسايل نقليه پرنده بدون سرنشين) براي کاربردهاي صنعتي تا سال 2020 به ارزشي بالغ بر 5.59 ميليارد دلار دست خواهد يافت. اين ميزان، رشد سالانه اي در حدود 32.22 درصد را در سالهاي 2015 تا 2020 به همراه خواهد داشت.

با اين روند، نگرانيهاي مرتبط با حواشي اين محصولات نيز افزايش مي يابد و مي تواند بازار قدرتمندي را براي راهکارهاي مقابله اي مثل SKYNET با خود به همراه داشته باشد. شرکت DronesVision بر روي اين موضوع متمرکز شده است و درحال کار بر روي راهکار ديگري با نام Dronedar است که مي تواند با سيستم راداري دوربينهاي پرنده و تجهيزاتي از اين قبيل را شناسايي نمايند.

  1. نصب دوربين مداربسته
  2. هايک ويژن
  3. دوربين مداربسته هايک ويژن
  4. دوربين مدار بسته هايک ويژن
  5. انواع دوربين مداربسته
  6. بهترين دوربين مداربسته
  7. دوربين مداربسته چيست؟
  8. تجهيزات دوربين مدار بسته

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : راهی,برای,مقابله,با,دوربینهای,پرنده,(Drone),و,پهبادهای,مزاحم,,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 19 تير 1400ساعت 14:51 توسط دانا | تعداد بازديد : 113 | |

تشخيص نفوذ غير مجاز افراد در دوربين مداربسته چيست؟

تشخيص نفوذ غير مجاز افراد در دوربين مداربسته چيست؟

 

 

حريم منازل شخصي و محل کار افراد همواره در معرض خطر نفوذ سارقين قرار داارد و مي تواند خسارت هاي مالي، جاني و ... را به دنبال داشته باشد. زماني كه به روش‌ هاي جلوگيري سرقت و ورود غيرمجاز افراد مي‌انديشيم، فاكتورهاي مهمي ‌وجود دارند كه بايد به آنها توجه شود.
در اين راستا، به منظور ارتقا عملکردهاي نظارتي و برقراري امنيت در مکان هاي مختلف اداري تجاري و منازل شخصي تا بحال سيستم هاي حفاظتي مختلفي با تکنولوژي هاي متنوعي ابداع گرديده است که از جمله آنها مي توان به سيستم هاي نظارتي مداربسته اشاره نمود.
تشخيص نفوذ يک تابع تحليلي از مجموعه ويژگي هاي هوشمند دوربين هاي تحت شبکه است. يکي از قابليت هاي موجود در دوربين هاي مداربسته و سيستم هاي حفاظتي جهت تشخيص ورود افراد قابليت تشخيص نفوذ و يا Intrusion Detection است.
هشدارهاي نفوذ يا سرقت، سيستم هايي هستند که براي شناسايي ورود غيرمجاز افراد به داخل به ساختمان يا محل زندگي طراحي شده اند.اين سيستم ها زير مجموعه توابع تحليلي VCA يا همان پردازش تصوير هستند.

نحوه عملکرد

با فعال نمودن اين قابليت در دوربين مداربسته در صورت ورود فرد يا افراد مختلف به يک منطقه غير مجاز از پيش تعيين شده دوربين به صورت اتوماتيک آن را تشخيص داده و توسط روش هاي مختلفي اعم از به صدا درآوردن آلارم و يا شروع ضبط هشدارهاي لازم را مي دهد.
دوربين اين کار را با استفاده از الگوريتم هاي پيشرفته اي که در نرم افزار آن تعبيه شده است انجام مي دهد زماني که فرد وارد منطقه غير مجاز مي شود دوربين شروع به آناليز سوژه مي نمايد و اگرابعاد سوژه بر خلاف پارامترهاي تعريف شده باشد زنگ هشدار را به صدا در مي آورد.

نحوه فعال نمودن

1. تعيين محدوده مورد نظر: براي فعال نمودن اين قابليت در دوربين ابتدا بايد محدوده مورد نظر خود را با کشيدن خطوط فرضي در نرم افزار مشخص نماييم. دوربين هاي مدار بسته هوشمند قابليت اين را دارند که تا 4 منطقه فرضي را پوشش دهند.
2.
تعيين Threshold: منظور از Threshold همان آستانه زماني است که همان مدت زمان لازم براي به صدا درآمدن زنگ هاي آلارم پس از ورود فرد به منطقه مورد نظر است. براي مثال اين زمان را مي توان بر روي 0 تا 10 ثانيه تنظيم نمود.
3.
تعيين ميزان Sensivity: ميزان Sensivity يا حساسيت مربوط به ابعاد سوژه هاي مختلفي است که وارد محوطه مي گردند. با تنظيم ميزان Sensivity روي مقادير خاص باعث مي گردد تا دوربين تنها نسبت به ورود سوژه هايي با ابعاد مشخص و تعريف شده حساسيت نشان مي دهد. ميزان Sensivity مي تواند از 0 تال 100 درصد باشد.

مزاياي قابليت تشخيص نفوذ

از مزاياي وجود اين سيستم مي توان به موارد زير اشاره نمود:

  • با استفاده از قابليت تشخيص نفوذ ديگر نيازي به استخدام اپراتور جهت نظارت بر تصاوير ارسالي ااز دوربين ها وجود ندارد و به اين ترتيب در هزينه ها صرفه جويي مي گردد.
  • به وسيله اين فناوري مي توان رفت و آمد افراد را در محل کار يا شرکت هاي بزرگ از اتاقي به اتاق ديگر کنترل و محدود نمود.
  • کارايي اين سيستم در کنترل درب ورودي بسيار بالا بوده و بوسيله آن ميتوان ورود و خروج افراد از درب هاي مختلف را تحت نظارت قرار داد.
  • در صورتيکه که در محل حضور نداشته باشيد مي توانيد هشدار هاي لازم را از راه دور بر روي تلفن همراه و يا در ساير دستگاه ها دريافت نماييد.

 

منابعي براي مطالعه بيشتر:

  1. دوربين بولت هايک ويژن
  2. نمايش تکنولوژي مبتني بر هوش مصنوعي ( AI ) هايک ويژن
  3. هوشمند سازي صنايع خرده فروشي با دوربين مدار بسته هايک ويژن
  4. دوربين مدار بسته براي نصب در اماکن تجاري و کارخانه
  5. دوربين مدار بسته بدون اينترنت
  6. دوربين مداربسته پرنده آمازون
  7. بهبود امنيت انتقال تصوير دوربين مداربسته
  8. آموزش انتقال تصوير دوربين مدار بسته
  9. دوربينهاي پوشيدني و قابل نصب بر روي لباس
  10. پهپاد حفاظتي و بازار رو به رشد پهپادها
  11. حفاظت از مرز ها در دوران پسا کرونا
  12. حفاظت سايبري در دوربين هاي مداربسته
  13. نکات حفاظت سايبري در زمان دورکاري
  14. مزاياي سيستم امنيتي يکپارچه

بهينه‌سازي امنيتي رويدادهاي بزرگ با نظارت ويدئويي هوشمند

 

 

موضوع :
برچسب ها : تشخیص,نفوذ,غیر,مجاز,افراد,در,دوربین,مداربسته,چیست؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 22 تير 1400ساعت 13:49 توسط دانا | تعداد بازديد : 145 | |

دوربين مداربسته داهوآ (Dahua)

دوربين مداربسته داهوآ (Dahua)

 

شرکت داهوآ يکي از شرکتهاي پيشگام و پيشرفته در زمينه توليد سيستم هاي حفاظت تصويري است. سبد محصولات اين شرکت شامل طيف عظيمي از دوربينهاي مدار بسته، تجهيزات ضبط، نمايشگرها و تجهيزات نظارت ترافيک است. داهوآ اولين شرکت در چين بود که دستگاه DVR با کيفيت ضبط Full D1 را در سال 2001 توليد کرد. يکي ويژگيهاي داهوآ ساخت يک قسمت تحقيق توسعه بسيار بزرگ است و براي اين کار ساليانه 10% از درامد خالص خود را اختصاص ميدهد. در حال حاضر داهوا حدود 2000 نيرو در بخش تحقيق و توسعه خود دارد.
داهوا داراي يک شبکه فروش کشوري و جهاني است. جدا از دفتر فروش واقع در چين، داهوا چندين دفتر در آسيا، امريکا، اروپا، اقيانوسيه و افريقا دارد. در راستا تقويت بازارهاي فروش داهوا براي تمامي محصولات خود در چين "سه سال گارانتي" ايجاد کرده که نشان دهنده کيفيت بالاي محصولات اين شرکت است.
شرکت داهوا داراي 422 ثبت ايده و 22 ثبت اختراع متفاوت است. رشد سريع اين شرکت باعث شد در سال 2012 با 60% افزايش فروش نسبت به سال قبل به نهمين توليد کننده بزرگ تجهيزات حفاظتي جهان بدل شود.

  1.  آشنايي بيشتر با نمايندگي رسمي هايک ويژن در تهران
  2. اهميت و ضرورت نصب دوربين مداربسته داهوا در منزل
  3. ضبط صدا در دوربين مداربسته
  4. حفاظت پيراموني در مقابل حملات تروريستي
  5. مقالات مفيد درخصوص دوربين مداربسته
  6. NVR جديد شرکت داهوا با پردازنده اينتل و 48 ترابايت حافظه
  7. معرفي 8 دوربين مداربسته جديد سوني با سنسور CMOS Exmor R
  8. داهوا خط توليد دوربينهاي مداربسته سازگار با کدک H.264 را متوقف کرد
  9. همه چيز درباره کدک دوربين مدار بسته
  10. قابليت تشخيص شي رها شده در ميدان ديد دوربين
  11. بهترين آداپتور دوربين مداربسته
  12. رابط شبکه در تجهيزات مدار بسته هايک ويژن
  13. بهترين پکيج فوق حرفهاي دوربين مداربسته کدام است ؟
  14. ضرورت خريد دوربين مداربسته داهوا
  15. نمايندگي رسمي دوربين هايک ويژن در تهران
  16. مقابله جمعي با سواستفاده شرکت هاي تکنولوژيک
  17. افزايش اثربخشي دوربين هاي حرارتي هايک ويژن
  18. مقالاتي براي مطالعه درباره دوربين مداربسته
  19. ساخت تبديل HPoE دوربين مداربسته تحت شبکه

اکسيز دوربينهاي مداربسته جديد سري P32 را روانه بازار کرد

 

 

موضوع :
برچسب ها : دوربین,مداربسته,داهوآ,(Dahua),
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 11 مرداد 1400ساعت 18:48 توسط دانا | تعداد بازديد : 94 | |

دوربين مداربسته بيسيم / انتخاب لنز در دوربين مدار بسته

دوربين مداربسته بيسيم / انتخاب لنز در دوربين مدار بسته

  دوربين مداربسته  بيسم يا WIFI

همانطور که از اسم آن مشخص است برد بي سيم اين دوربين ها اندازه برد يک مودم واي فاي است و هرچه تعداد آنتن هاي آن بيشتر و اندازه آن بزرگتر باشد برد آن نيز به مراتب بيشتر مي شود.

دوربين هاي واي فاي  يا بي سيم هم مانند بقيه دوربين هاي مدار بسته مزايا و معايب مربوط به خود را دارند.

 

تنها مزيت آن عبارتست از :

عدم استفاده از سيم براي انتقال سيگنال مربوط به تصوير

ولي در عوض معايب بيشتري دارد که عبارتند از :

1- در حالت بي سيم شما فقط ميتوانيد سيگنال مربوط به تصوير را به حالت واي فاي به وسيله آنتن در آوريد و همچنان مشکل سيم برق را براي روشن کردن دوربين داريد و مجبور هستيد که از نزديک ترين نقطه برق بگيريد. و يا ميتوانيد از باطري براي تامين برق دوربين استفاده کنيد که متاسفانه باطري هم مشکلات مربوط به خود را دارد.

2- امنيت پايين سيستم تصويري شما . همانطور که ميدانيد سيستم هاي واي فاي به راحتي توسط افراد خبره هک مي شود و هکر ها ميتوانند بعد از رمزگشايي رمز عبور شبکه بي سيم شما تصاوير دوربين شما را رويت کنند.

3- مشکل ضعف سيگنال . به ازاي هر ديوار معمولي (آجري) ميزان تقريبي 10 متر از شعاع سيگنال کم مي کند و حالا در نظر بگيريد نصب دوربين واي فاي در محلي که ديوار زياد باشد يا اجسام مانع از  رسيدن سيگنال بي سيم باشد هميشه دچار مشکل خواهيد بود ( جدا از اين مطلب آنتن هاي وايرلس بعد از گذشت مدت طولاني ضعيف مي شوند)

حال حتما ميخواهيد بدانيد که تصاوير دوربين واي فاي را به چه شکل ميتوانيد مشاهده کنيد.

براي مشاهده تصاوير از بستر شبکه استفاده کنيد و با کامپيوتر و استفاده از مرور گر ip دوربين مورد نظر را تايپ کرده و اينتر کنيد
توجه داشته باشد که IP سيستم کامپيوتر شما بايد در همان رنج ip دوربين باشد

بعد از فراخواني تصاوير به وسيله ip دوربين بايد نام کاربري و رمز عبور دوربين ها را هم وارد کنيد تا تصوير براي شما قابل رويت و کنترل باشد.

نکته قابل توجه :

شما ميتوانيد دوربين هاي مداربسته معمولي خود را نيز به صورت واي فاي – بي سيم آوريد.

براي اين کار ابتدا بايد دوربين را به وسيله يک کابل شبکه به يک سوئيچ يا اکسس پوينت و يا يک روتر واي فاي دار وصل کنيد و در منطقه مورد نظر به وسيله کامپيوتر که گيرنده واي فاي داشته باشد مثل لبتاب با انتخاب گزينه جستجو در شبکه هاي بيسيم شبکه مربوط به دوربين را انتخاب کرده و به آن متصل شويد.

   در صورتي که قصد داريد در مکاني دوربين مداربسته نصب کنيد پيشنهاد ما اين است که برند  hikvision  هايک ويژن خريداري کنيد.

نحوه انتخاب لنز در دوربين مدار بسته

 

مدل دوربين مدار بسته، فاصل? دوربين تا هدف، نوسانات نور محيط، نياز به بزرگنمايي، هزينه لنز و غيره، مي تواند در انتخاب يک لنز براي دوربين مدار بسته مؤثر باشد. تعيين لنز برابر با تعيين ميدان ديد است و اين انتخاب يکي از حياتي ترين انتخاب ها در طراحي سيستم هاي حفاظت تصويري است. با انتخاب يک لنز نزديک بين يا زاويه باز مي توان اشيا نزديک به دوربين و با انتخاب يک لنز دوربين يا زاوي? بسته، اشياي دورتر به دوربين را راحت تر ديد.

هزين? لنزهايي که شماره يکسان ولي مارک هاي مختلفي دارند نيز بسيار متفاوت است و حتي ممکن است تا چهار برابر بيش تر باشد.

اگر نياز به مشاهد? تصوير يک فضاي کوچک، مانند يک اتاق ?? تا ?? متري باشد، بهتر است از لنز ?/? ميلي متر يا چهار استفاده شود، زيرا نياز به عمق ديد زيادي وجود ندارد و زاوي? ديد بالا در حدود ??? درجه مهم است و اگر نياز به تصويري در فاصل? ?? متري دوربين باشد، بهتر است از لنز ?-?? يا ?-?? ميلي متر استفاده نمود. يعني هر چه شماره لنز بزرگتر باشد، فواصل دورتر را بهتر نمايش مي دهد و از طرفي زاوي? ديد آن کم تر مي شود و برعکس هر چه شماره لنز کوچک تر مي شود، زاوي? ديد بيش تر و عمق ديد کمتر خواهد شد.

بيشتر بخوانيد: نصب دوربين مدار بسته

اگر دوربين مدار بسته در محيط بيروني نصب شود، با توجه به کم و زياد شدن نور طبيعي در ساعات مختلف روز، بايد از لنز با تنظيم ديافراگم خودکار استفاده نمود. اين لنزها شدت نور ورودي دوربين را کنترل مي کنند و اگر اين دوربين در محيط داخلي با نور ثابت به کار گرفته شود، مي توان از لنزهاي معمولي که به صورت دستي تنظيم مي شوند، استفاده کرد. چنانچه نياز به بزرگنمايي تصوير باشد، بايد از لنزهاي موتور دار استفاده نمود، اين لنزها مي توانند تا ??-?? -??-?? برابر تصوير را بزرگ کنند، اين بزرگنمايي به صورت ديجيتال نيست و در نتيجه از کيفيت تصوير کم نمي شود.

در لنزهاي متغير هر چه فاصل? کانوني لنز بالاتر رود تصوير بدست آمده با بزرگنمايي بيشتري خواهد بود و هر چه کم تر شود، عمق ميدان ديد کم تر خواهد شد.

وقتي از دوربين هاي با وضوح بالا استفاده مي شود، بايد لنزي بکار رود که قابليت انعکاس تصاوير با کيفيت بالا را روي حسگر دوربين داشته باشد. در واقع تفاوت عمد? لنزهاي معمولي که در سيستم هاي مدار بسته استفاده مي شود با لنزهاي مگاپيکسل در کيفيت شيشه به کار رفته است.

نتيجه:

انتخاب لنز مناسب مستلزم اين است که محل مورد نظر براي نصب دوربين، شرايط نصب دوربين و مقدار زاويه و محدوده اي که لازم است توسط دوربين ديده شود مشخص شود. در انتخاب لنز مناسب براي دوربين رعايت نکات زير مي تواند مفيد واقع شود:

  • استفاده از لنز هاي زاويه باز اگر چه زاوي? ديد بيش تري را مي دهد اما سوژه هاي تحت نظارت کوچک تر از انداز? واقعي به دست مي آيند.
  • لنز هاي استاندارد تصاوير بزرگ تري از موضوعات مي دهند اما زاوي? ديد آنها کوچک تر است.
  • در اتاق هاي کوچک جهت کاهش نقاط کور دوربين بهتر است از لنزهاي زاويه باز استفاده شود.
  • در صورت استفاده از لنزهاي زاويه باز، در صورتي که نياز باشد تا سوژه ها نيز با دقت بيشتري ديده شوند بهتر است که از دوربين هاي ديگر به صورت ترکيب با دوربين لنز زاويه باز استفاده شود.

 

 

موضوع :
برچسب ها : دوربین,مداربسته,بیسیم,/,انتخاب,لنز,در,دوربین,مدار,بسته,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 22 مرداد 1400ساعت 16:27 توسط دانا | تعداد بازديد : 123 | |

چرا از دوربين تحت شبکه استفاده کنيم؟

چرا از دوربين تحت شبکه استفاده کنيم؟

با پيشرفت تکنولوژي و سطح آگاهي در زمينه دوربين مداربسته استفاده از نسل دوربين هاي تحت شبکه رواج پيدا کرده.
ولي چرا با اينکه قيمت دوربين هاي تحت شبکه بالا تر از دوربين هاي آنالوگ است ، اکثر کارشناسان باز هم دوربين هاي تحت شبکه را پيشنهاد مي کنند.
ميتوان بزرگ ترين دليل را کيفت غير قابل مقايسه نسبت به سيستم آنالوگ نام برد.

در سيستم هاي آنالوگ تکنولوژي تصوير به صورت TV line  (خطي) مي باشد.

يعني تعداد خطوط عمودي و افقي در کنار هم تشکيل تصوير مي دهند که به آن TV Line گفته مي شود.
وضوح تصوير در اين سيستم بسيار پايين مي باشد. و در اکثر مواقع تشخيص چهره افراد بسيار سخت يا غير ممکن است.
براي تشخيص پلاک هم متاسفانه به دليل عدم وضوح تصوير نمي توان از اين سيستم بهره گرفت.

  1. https://hookedheartie.com/activity/p/868387/
  2. http://geekgirlsnightout.com/membership/activity/p/3347398160276594160/
  3. https://cinecrowd.com/en/node/1114?page=65#comment-440332
  4. http://beta.lekhafoods.com/speciality/pizza/tuscana-pizza-margherita.aspx

 

 

 

انتقال تصوير از دوربين به دستگاه ضبط توسط کابل هاي کواکسيال (آنتن) مي باشد که تصوير آنالوگ به وسيله DVR – Digital Video Recorder  به حالت ديجيتال تبديل و ضبط يا نمايش داده مي شود.
منتها باز هم به دليل مسائل ذکر شده کيفت تصوير بازهم آنالوگ بوده و مطلوب نيست.

  هايک ويژن  hikvision


به سيستم هاي تحت شبکه – IP – يا ديجيتال هم گفته مي شود.
درباره سيستم هاي تحت شبکه بايد بگوييم که اين نوع سيستم هم به دو دسته تقسيم مي شود.
1- دسته اول : سيستم هاي تحت شبکه تقلبي
2- سيستم هاي تحت شبکه اصلي
را جع به دسته اول بايد بگوييم که اين سيستم ها معمولا قيمت پايين تري نسبت به دسته اصلي دارند و کاملا ديجيتال و تحت شبکه کار ميکنند
نکته مهم کيفيت پايين و عمر کوتاه چيپ داخلي آنهاست.
در ابتدا براي نشان دادن نمونه تصوير در حالت Demo کيفت قول العاده و بي نظير را شاهد هستيم ولي در نهايت امر بعد از استفاده و گذشت زماني کم مثلا چند ماه تصاوير کم کم دچار افت کيفت شده و با تاخير زياد Delay روبرو ميشود به طوري که تصويري که مشاهده ميکنيد مربوط چندين ثانيه گذشته است و عملا تصاوير   زنده واقعي از دست خواهيد داد.
دسته دوم سيستم هاي اصلي و اورجينال تحت شبکه هستند
مقياس سنجش تصاوير در اين سيستم به مگاپيکسل محاسبه مي شوند.
در صورت وجود تاخير در تصوير هاي زنده هميشه مشکل از بستر شبکه يا سوئيچ شبکه است و با تعويض سوئيچ و تهيه سوئيچ شبکه قوي تر مشکل برطرف مي شود.
اجزاي تشکيل دهنده :
دوربين تحت شبکه به تعداد مورد نياز
دستگاه ضبط NVR- Network Video Recorder

سوپيچ شبکه
کايل شبکه استاندارد
نمايشگر – مانيتور
دليل استفاده سوويچ شبکه در اين سيستم:
در بعضي دستگا هاي NVR براي ورودي دوربين هاي تحت شبکه يک ورودي Ethernet (شبکه ) بيشتر وجود ندارد

 

 

 

و براي اتصال مثلا 4 دوربين يا 8 دوربين تحت شبکه نياز به يک سوئيچ است که همه دوربين هاي به آن سوويچ متصل شده و از سوئيچ يک کابل خروجي به پشت دستگاه NVR متصل مي شود.
سوئيچ هاي استاندارد داراي 4 – 8 – 16 و 24 پورت ميباشند.
بهتر از براي جلوگيري تاخير در نمايش و ضبط تصاوير (Delay) از سوئيچ هاي 10/100/1000  استفاده کنيد تا ترافيک شبکه دچار مشکل نشود.
اين سيستم ها در برق رساني به دوربين به دو حالت تقسيم ميشوند:
POE  – Power Over Ethernet يعني برق به همراه کابل شبکه و برق مجزا که حالت معمولي دارد.
در سيستم POE برق به همراه اطلاعات از روي کابل شبکه گرفته ميشود براي اين کار بايد هم دوربين و هم NVR  و هم سوئيچ POE باشد.

 

 

موضوع :
برچسب ها : چرا,از,دوربین,تحت,شبکه,استفاده,کنیم؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 شهريور 1400ساعت 11:54 توسط دانا | تعداد بازديد : 166 | |

علت سوختن دوربين مداربسته

علت سوختن دوربين مداربسته

عمدتا يکي از بزرگترين دلايل سوختن دوربين هاي مدار بسته به قسمت منبع تغذيه (آداپتور) آنها بر مي گردد. متاسفانه امروزه در بازار کشور ما اجناس بي کيفيت و غير استاندارد به دليل داشتن قيمت پايين به وفور يافت مي شود. استفاده از اين اجناس در اکثر موارد يا همان لحظه اول اتصال به دوربين و يا در طولاني مدت سيستم را دچار اشکال کرده و باعث سوختگي دوربين مي شود.

 منبع تغذيه استاندارد براي دوربين هاي ديد در شب معمولا 12ولت و داراي 1/5 تا 2 آمپر مي باشد، که اين مقادير بايد ثابت باشد در منبع تغذيه هاي غير استاندارد اين مقادير داراي نوسان بوده و باعث آسيب رسيدن به دوربين مي شود. به خاطر داشته باشيد که دليل در سوختن دوربين هاي مدار بسته يا بالارفتن ولتاژ و يا آمپر از سمت منبع تغذيه مي باشد.

 

 در مواردي هم شاهد بوده ايم که به دليل نوسانات برق شهري دوربين ها دچار سوختگي شده اند که اگر باز هم از آداپتورهاي استاندارد استفاده کنيم اين مشکل به حداقل خواهد رسيد. نکته ديگر که حائز اهميت است در مورد استفاده از منبع تغذيه هاي مرکزي مي باشد. گاهي پيش مي آيد که در سيستم هاي مدار بسته اجرا شده که مثلا داراي چند دوربين با فواصل طولاني هستند مساله افت ولتاژ پيش مي آيد.

براي رفع اين مشکل چه بايد کرد؟ پاسخ: بعضي از افراد تکنسين و نصاب هاي با تجربه مدار بسته بر اين باور هستند که براي فواصل طولاني بهتر است از برق 220ولت استفاده شود و منبع تغذيه در نزديکي دوربين ها قرار بگيرد که اين موضوع بسيار صحيح و استاندارد است اما بايد يه خاطر داشته باشيم که براي اينکار کابل برق که جريان 220از آن عبور مي کند را تحت پوشش مطمعن و از مسير امن (SAFE) عبور دهيد تااز ايجاد مشکلاتي نظير اتصالي و يا آتش سوزي ناشي از اتصال برق شهري جلوگيري شود.

اما در مواردي هم شاهد اين موضوع هستيم که مسيرهاي عبور کابل کوتاه است و نسبتا داراي فواصل کوتاه از منبع تغذيه مرکزي هستند. اما باز هم با افت روبرو هستيم. اين مشکل تنها يک دليل دارد و آن هم کيفيت کابل برقي است که براي اين سيستم استفاده کرده ايد، به طوري که به دليل استفاده از آلياژهاي غير استاندارد به جاي مس در کابل جريان برق دچار افت ولتاژ مي شود.

و اما راه حل اين مشکل چيست؟ دو راه وجود دارد، اول اينکه اگر از کابل برق ضخيم استفاده کرده ايد به طوري که بتوان از آن جريان 220عبور داد، مي توانيد با اتصال مستقيم برق 220در کنار هر دوربين از منبع تغذيه استاندارد استفاده کنيد و آداپتور مرکزي را از سيستم خارج کنيد.

بخاطر داشته باشيد ابتدا براي اين کار از جدا بودن دوربين ها به کابل برق اطمينان پيدا کنيد تا برق220به صورت مستقيم به دوربين ها وصل نشود و دچار سوختگي نشود. راه حل دوم : اگر کابل برق مصرف شده شما توان عبور برق 220را ندارد و نازک است به آداپتور مرکزي مراجعه کنيد. مطابق شکل يک پيچ ولوم (پتانسيومتر) روي آن خواهيد يافت.

آن را با يک پيچ گشتي ساعتي آرام بچرخانيد. با اين کار ولتاژ خروجي آداپتور شما تغيير مي کند و مي توان آن را از 12 ولت افزايش دهيد تا مشکل افت ولتاژ حل شود. به ياد داشته باشيد که هميشه از ابزار مناسب و اهم متر (مولتي متر) در کارهاي خود استفاده کنيد تا بدانيد چه ميزان ولتاژ را به دوربين داده ايد.

  1. دوربين مدار بسته
  2. قيمت دوربين مدار بسته
  3. خريد دوربين مدار بسته
  4. نصب دوربين مداربسته

 

 

موضوع :
برچسب ها : علت,سوختن,دوربین,مداربسته,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 21 شهريور 1400ساعت 12:04 توسط دانا | تعداد بازديد : 112 | |

دوربين مداربسته بيسيم / انتخاب لنز در دوربين مدار بسته

دوربين مداربسته بيسيم / انتخاب لنز در دوربين مدار بسته

  دوربين مداربسته  بيسم يا WIFI

همانطور که از اسم آن مشخص است برد بي سيم اين دوربين ها اندازه برد يک مودم واي فاي است و هرچه تعداد آنتن هاي آن بيشتر و اندازه آن بزرگتر باشد برد آن نيز به مراتب بيشتر مي شود.

دوربين هاي واي فاي  يا بي سيم هم مانند بقيه دوربين هاي مدار بسته مزايا و معايب مربوط به خود را دارند.

 

تنها مزيت آن عبارتست از :

عدم استفاده از سيم براي انتقال سيگنال مربوط به تصوير

ولي در عوض معايب بيشتري دارد که عبارتند از :

1- در حالت بي سيم شما فقط ميتوانيد سيگنال مربوط به تصوير را به حالت واي فاي به وسيله آنتن در آوريد و همچنان مشکل سيم برق را براي روشن کردن دوربين داريد و مجبور هستيد که از نزديک ترين نقطه برق بگيريد. و يا ميتوانيد از باطري براي تامين برق دوربين استفاده کنيد که متاسفانه باطري هم مشکلات مربوط به خود را دارد.

2- امنيت پايين سيستم تصويري شما . همانطور که ميدانيد سيستم هاي واي فاي به راحتي توسط افراد خبره هک مي شود و هکر ها ميتوانند بعد از رمزگشايي رمز عبور شبکه بي سيم شما تصاوير دوربين شما را رويت کنند.

3- مشکل ضعف سيگنال . به ازاي هر ديوار معمولي (آجري) ميزان تقريبي 10 متر از شعاع سيگنال کم مي کند و حالا در نظر بگيريد نصب دوربين واي فاي در محلي که ديوار زياد باشد يا اجسام مانع از  رسيدن سيگنال بي سيم باشد هميشه دچار مشکل خواهيد بود ( جدا از اين مطلب آنتن هاي وايرلس بعد از گذشت مدت طولاني ضعيف مي شوند)

حال حتما ميخواهيد بدانيد که تصاوير دوربين واي فاي را به چه شکل ميتوانيد مشاهده کنيد.

براي مشاهده تصاوير از بستر شبکه استفاده کنيد و با کامپيوتر و استفاده از مرور گر ip دوربين مورد نظر را تايپ کرده و اينتر کنيد
توجه داشته باشد که IP سيستم کامپيوتر شما بايد در همان رنج ip دوربين باشد

بعد از فراخواني تصاوير به وسيله ip دوربين بايد نام کاربري و رمز عبور دوربين ها را هم وارد کنيد تا تصوير براي شما قابل رويت و کنترل باشد.

نکته قابل توجه :

شما ميتوانيد دوربين هاي مداربسته معمولي خود را نيز به صورت واي فاي – بي سيم آوريد.

براي اين کار ابتدا بايد دوربين را به وسيله يک کابل شبکه به يک سوئيچ يا اکسس پوينت و يا يک روتر واي فاي دار وصل کنيد و در منطقه مورد نظر به وسيله کامپيوتر که گيرنده واي فاي داشته باشد مثل لبتاب با انتخاب گزينه جستجو در شبکه هاي بيسيم شبکه مربوط به دوربين را انتخاب کرده و به آن متصل شويد.

نحوه انتخاب لنز در دوربين مدار بسته

 

مدل دوربين مدار بسته، فاصل? دوربين تا هدف، نوسانات نور محيط، نياز به بزرگنمايي، هزينه لنز و غيره، مي تواند در انتخاب يک لنز براي دوربين مدار بسته مؤثر باشد. تعيين لنز برابر با تعيين ميدان ديد است و اين انتخاب يکي از حياتي ترين انتخاب ها در طراحي سيستم هاي حفاظت تصويري است. با انتخاب يک لنز نزديک بين يا زاويه باز مي توان اشيا نزديک به دوربين و با انتخاب يک لنز دوربين يا زاوي? بسته، اشياي دورتر به دوربين را راحت تر ديد.

هزين? لنزهايي که شماره يکسان ولي مارک هاي مختلفي دارند نيز بسيار متفاوت است و حتي ممکن است تا چهار برابر بيش تر باشد.

اگر نياز به مشاهد? تصوير يک فضاي کوچک، مانند يک اتاق ?? تا ?? متري باشد، بهتر است از لنز ?/? ميلي متر يا چهار استفاده شود، زيرا نياز به عمق ديد زيادي وجود ندارد و زاوي? ديد بالا در حدود ??? درجه مهم است و اگر نياز به تصويري در فاصل? ?? متري دوربين باشد، بهتر است از لنز ?-?? يا ?-?? ميلي متر استفاده نمود. يعني هر چه شماره لنز بزرگتر باشد، فواصل دورتر را بهتر نمايش مي دهد و از طرفي زاوي? ديد آن کم تر مي شود و برعکس هر چه شماره لنز کوچک تر مي شود، زاوي? ديد بيش تر و عمق ديد کمتر خواهد شد.

اگر دوربين مدار بسته در محيط بيروني نصب شود، با توجه به کم و زياد شدن نور طبيعي در ساعات مختلف روز، بايد از لنز با تنظيم ديافراگم خودکار استفاده نمود. اين لنزها شدت نور ورودي دوربين را کنترل مي کنند و اگر اين دوربين در محيط داخلي با نور ثابت به کار گرفته شود، مي توان از لنزهاي معمولي که به صورت دستي تنظيم مي شوند، استفاده کرد. چنانچه نياز به بزرگنمايي تصوير باشد، بايد از لنزهاي موتور دار استفاده نمود، اين لنزها مي توانند تا ??-?? -??-?? برابر تصوير را بزرگ کنند، اين بزرگنمايي به صورت ديجيتال نيست و در نتيجه از کيفيت تصوير کم نمي شود.

در لنزهاي متغير هر چه فاصل? کانوني لنز بالاتر رود تصوير بدست آمده با بزرگنمايي بيشتري خواهد بود و هر چه کم تر شود، عمق ميدان ديد کم تر خواهد شد.

وقتي از دوربين هاي با وضوح بالا استفاده مي شود، بايد لنزي بکار رود که قابليت انعکاس تصاوير با کيفيت بالا را روي حسگر دوربين داشته باشد. در واقع تفاوت عمد? لنزهاي معمولي که در سيستم هاي مدار بسته استفاده مي شود با لنزهاي مگاپيکسل در کيفيت شيشه به کار رفته است.

نتيجه:

انتخاب لنز مناسب مستلزم اين است که محل مورد نظر براي نصب دوربين، شرايط نصب دوربين و مقدار زاويه و محدوده اي که لازم است توسط دوربين ديده شود مشخص شود. در انتخاب لنز مناسب براي دوربين رعايت نکات زير مي تواند مفيد واقع شود:

  • استفاده از لنز هاي زاويه باز اگر چه زاوي? ديد بيش تري را مي دهد اما سوژه هاي تحت نظارت کوچک تر از انداز? واقعي به دست مي آيند.
  • لنز هاي استاندارد تصاوير بزرگ تري از موضوعات مي دهند اما زاوي? ديد آنها کوچک تر است.
  • در اتاق هاي کوچک جهت کاهش نقاط کور دوربين بهتر است از لنزهاي زاويه باز استفاده شود.
  • در صورت استفاده از لنزهاي زاويه باز، در صورتي که نياز باشد تا سوژه ها نيز با دقت بيشتري ديده شوند بهتر است که از دوربين هاي ديگر به صورت ترکيب با دوربين لنز زاويه باز استفاده شود.
  • https://ao.23video.com/video/61955495/la-cucina-alessi-by-oras-3
  • https://www.tripadvisor.com/Profile/hiktejarath
  • https://8tracks.com/hiktejarat
  • https://replit.com/@hiktejarat

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : دوربین,مداربسته,بیسیم,/,انتخاب,لنز,در,دوربین,مدار,بسته,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 21 آذر 1400ساعت 19:18 توسط دانا | تعداد بازديد : 120 | |

تکنولوژي +H265 در دوربين مداربسته هايک ويژن

تکنولوژي +H265 در دوربين مداربسته هايک ويژن

تکنولوژي +H.265 يک الگوريتم هوشمند است که ادامه دهنده تکنولوژي رمزگذاري بر اساس استاندارد (H.265 (High Efficiency Video Coding و يا اصطلاحا HEVC است. در راه اندازي سيستم هاي مداربسته همواره با دو مشکل محدوديت پهناي باند و فضاي ذخيره سازي مواجه هستيم. هر دو اين موارد از جمله مواردي هستند که چنانچه به خوبي مديريت نشوند مي توانند هزينه زيادي را به سيستم تحميل کنند. به خصوص اينکه تکنولوژي دوربين هاي مداربسته با کيفيت HD و بالاتر در حال گسترش است و افزايش کيفيت مساوي است با فضاي بيشتر براي ذخيره و پهناي باند گسترده تر براي انتقال تصاوير. همچنين نحوه تنظيم دقيق بيت ريت تصاوير ويدئويي HD و ultra-HD، يک مسئله مهم در انتخاب دوربين مداربسته مناسب است.

به همين دليل لازم است که حجم تصاوير دوربين مدار بسته قبل از ضبط يا انتقال کاهش يابد. در اين رابطه راهکارهاي زيادي وجود دارد اعم از فشرده سازي MPEG ،JPEAG ،H.264 ،H.265 و.. که قبلا به آنها پرداخته ايم اما روش جديدتري با نام +H.265 توسط شرکت هايک ويژن اختصاصا براي فشرده سازي تصاوير مداربسته ابداع شده است که در ادامه به شرح آن مي پردازيم. تکنولوژي +H.265 بر اساس عوامل زير و به طور کامل و با توجه به ويژگي هاي نظارت تصويري زير بهينه شده است:

  • در ابداع اين تکنولوژي اين مورد در نظر گرفته شده است که اشياء متحرک ممکن است فقط چند بار در يک بخش با اهميت از تصاوير ظاهر شوند.(تعداد دفعات ورود جسم متحرک در کل فيلم ضبط شده درصد کمي را شامل مي شود)
  • با توجه به اينکه تمرکز بيننده عمدتا بر روي اجسام متحرک است پس مي توان از کيفيت بالاي تصوير در نقاط ديگر صرفنظر نمود.
  • فشرده سازي بايد با توجه به دو عامل تاثيرگذار بر کيفيت تصاوير شامل کارکرد نظارتي 24 ساعته و وجود نويز انجام شود.

تفاوت تکنولوژي +H.265 با ساير فرمت ها

مهمترين تفاوت در نحوه فشرده سازي +H.265 نسبت به ساير فرمت هاي فشرده سازي کاهش ميزان بيت ريت (تعداد بيت هايي که در يک واحد در ثانيه منتقل يا پردازش مي شوند) و نتيجتا کاهش مصرف پهناي باند (ميزان انتقال داده ها در بيت در ثانيه) است. با وجود تکنولوژي +H.265 شاهد کاهش ميزان چشمگيري از بيت ريت در تصاوير ويدئويي خواهيم بود. اين امر مستقيما باعث کاهش هزينه هاي مربوط به مصرف پهناي باند و فضاي ذخيره سازي در دوربين مدار بسته مي گردد.

 

به صورت جزئي تر نحوه عملکرد +H.265 به اين صورت است که ابتدا يک تصوير از محيط مورد نظر گرفته، و از آن به عنوان فريم پس زمينه استفاده مي کند.سپس تنها بر روي اشياء متحرک تمرکز کرده و هنگامي که سوژه متحرکي وارد ناحيه نظارتي شود، تصويري از جسم متحرک مي گيرد و از آن به عنوان فريم مرجع استفاده مي کند. چنانچه جسم به حرکت خود ادامه دهد، سيستم فقط اطلاعات مربوط به سوژه متحرک را به فريم پس زمينه اضافه مي کند.

براي مطالعه بيشتر مي توانيد مطلبي که در ادامه آورده مي شود را مطالعه کنيد. اساس فشرده سازي در +H.265 بر مبناي سه تکنولوژي کليدي زير صورت مي گيرد:

  • تکنولوژي کدگذاري طبق مدل پس زمينه
  • فناوري کاهش نويز در تصوير پس زمينه
  • کنترل نرخ بيت ريت

تکنولوژي کدگذاري طبق مدل پس زمينه

کدگذاري ترکيبي اساس عملکردي فرمت هاي فشرده سازي قبلي مانند MPEG2 ،MPEG4 ،H.264/AVC، و H265/HEVC است. در يک سيستم نظارتي مداربسته، اساسا اطلاعات پس زمينه ثابت باقي مي مانند، پس در نتيجه يک فريم پس زمينه به عنوان فريم مرجع براي کدگذاري باقي فريم ها در نظر گرفته مي شود. براي فريم هاي مختلف در تصاوير ويدئويي، با توجه به ويژگي هاي آنها روش هاي مختلفي از کدگذاري مورد استفاده قرار مي گيرند که در مجموع منجر به فشرده سازي بهتر مجموع تصاوير خواهد شد. تکنولوژي کدگذاري طبق مدل پس زمينه از بخش هاي اصلي تکنولوژي +H.265 هايک ويژن است. اين بخش خود به دو قسمت کدگذاري داخلي و مياني تقسيم مي شود.

1. کدگذاري داخلي (Inter-frame prediction): با استفاده از تکنولوژي جبران حرکت (block-based motion compensation) يک مدل پيش بيني شده از يک يا چند فريم ويدئويي يا فرمت هاي ويدئويي که از قبل کدگذاري شده اند ايجاد مي کند.

2. رمزگذاري مياني (Intra-frame prediction): بدين معني است که نمونه هاي ماکرو بلوک يا همان واحد هاي پردازشي تنها با استفاده از اطلاعاتي حاصل از ماکرو بلوک هاي قبلا منتقل شده از همان فريم ايجاد مي شوند.

 

فناوري کاهش نويز در تصوير پس زمينه

ميزان نويز تصاوير دوربين مداربسته معمولا در محيط هايي با نور کم افزايش مي يابد. وجود نويز از کيفيت تصاوير تا حد زيادي مي کاهد و يک اشکال بزرگ محسوب مي گردد. همچنين ميزان زيادي از بيت ريت کدگذاري شده را نيز اشغال مي کند. روش هاي قبلي براي کاهش نويز در تصاوير دوربين مدار بسته اغلب بر اساس بکارگيري تکنيک هايي براي کاهش نويز در کل تصوير مد نظر است که اين امر منجر مي شود تا بخش هايي از تصوير اصلي نيز حذف شوند.

در تکنولوژي +H.265، ابتدا سوژه هاي متحرک از پس زمينه تشخيص داده شده و جدا مي شوند. سپس براي هر قسمت از تکنيک هاي جداگانه و مناسب براي کاهش نويز در اين نقاط استفاده مي شود. در اين روش نه تنها ميزان نويز در تصاوير کاهش مي يابد بلکه کيفيت آنها نيز حفظ مي شود. اين تکنيک علي الخصوص براي محيط هايي با امکان ايجاد نويز بالا در تصاوير بسيار مفيد بوده و در کاهش نرخ بيت را نيز تاثير گذار است.

علاوه بر موارد بالا به طور معمول و به منظور حفظ کيفيت تصاوير، مقياس بکاررفته براي فشرده سازي، نويز موجود در تصاوير را نيز از بين مي برد. در فشرده سازي +H.265 با استفاده از يک الگوريتم تحليلي هوشمند تصوير پس زمينه و تصوير جسم متحرک از هم متمايز مي شوند. و به اين ترتيب تصاوير سوژه هاي متحرک و پس زمينه با استراتژي هاي مختلفي کد گذاري مي شوند.

کنترل نرخ بيت

اين فناوري به متوسط نرخ بيت در طول دوره هاي مختلف (معمولا 24 ساعت) مربوط مي شود. با کنترل ميانگين بيت ريت، دوربين مي تواند ميزان بيتي ريت را در صورت لزوم کاهش يا افزايش دهد. براي مثال دوربين مي تواند در ساعات شلوغ در يک مکان عمومي مانند بانک نرح بيت را افزايش، و سپس در زماني که بانک تعطيل است، آن را کاهش دهد. با استفاده از اين فن آوري ها، مي توان گفت که تکنولوژي +H.265 هايک ويژن کاملا مطابق با استانداردهاي H.265/HEVC ساخته شده است و در نتيجه با اکثر نرم افزار/سخت افزارهاي پشتيباني کننده H.265 سازگار است.

مقالات مرتبط براي مطالعه بيشتر:

  1. ضبط دوربين مدار بسته در حالت تشخيص حرکت /مدت ضبط دوربين مدار بسته
  2. دوربين مداربسته ضد نور
  3. تاثير هوش مصنوعي بر صنعت دوربين مداربسته
  4. مقايسه دوربين مدار بسته وارم لايت و استار لايت

 

 

موضوع :
برچسب ها : تکنولوژی,+H265,در,دوربین,مداربسته,هایک,ویژن,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 27 آذر 1400ساعت 18:37 توسط دانا | تعداد بازديد : 105 | |

انواع چيپ تصوير دوربين مداربسته

انواع چيپ تصوير دوربين مداربسته

چيپ تصوير EX-View CCD

سنسور تصوير EX-View  يکي از انواع CCD  هاي ساخت شرکت SONY است. در مقايسه با نسخه هاي قبلي اين چيپ تصوير داراي حساسيت بالاتري نسبت به نور است. در واقع، فاکتور متمايز کننده در آن حساسيت بالاي آنها نسبت به نور مادون قرمز است. به صورت کلي اين CCD ها تنها در دوربين هاي با قابليت ديد در شب  IR مورد استفاده قرار مي گيرند.

فناوري منحصر به فرد EX-View  مختص شرکت SONY است. در ساختار اين حسگر، فتوديود ها يا همان شاخص هاي نوري داراي کارايي بهتري در تبديل فوتون به الکترون هستند. در اصل وظيفه فتوديودها تبديل انرژي نوراني به جريان الکتريکي است. هر فتوديود در CCD در واقع تشکيل دهنده يک پيکسل در تصوير است.

ساختار و پيکربندي اين حسگر منجر به اين مي شود تا در مقايسه با CCD هاي نسخه هاي قبلي سوني، حساسيت نوري تا دو برابر نسبت به نور مرئي و تا 4 برابر نسبت به نور مادون قرمز افزايش يابد. براي مثال در مقايسه با CCD هاي Super HAD سوني، نرخ LUX يا ميزان حساسيت نوري در CCD هاي EX-View  براي هر دو نور مرئي و مادون قرمز تا دو برابر بيشتر است.

کاربرد هاي حسگر EX-View

به طور کلي به دليل مزاياي ذکر شده، حسگر EX-View مناسب براي مکان هايي است که نيازمند نور IR براي ثبت تصاوير هستند. از اين نوع حسگر بيشتر در فضاهاي روباز که در آن هيچگونه کنترلي بر روي نور موجود در محيط وجود ندارد استفاده مي شود. براي مثال براي استفاده در مکان هايي مانند کارخانه هاي بزرگ با تعداد دوربين بالا که در تک تک نقاط آن نصب شده اند و کاربر نيازمند تصاويري با کيفيت بالا در هنگام شب و در نور کم است بسيار مناسب است.

در پايان لازم به ذکر است که نبايد اين توقع وجود داشته باشد که حسگر EX-View مي تواند تفاوت چشمگيري را در رزولوشن تصوير شما ايجاد کند.  براي مثال در روزولوشن 720TVL  در يک CCD معمولي و Exview CCD تفاوت فاحشي وجود نداشته و هر دو جزئيات يکساني را براي شما به نمايش مي گذارند. اما تنها تفاوت موجود در اين است که تصاويري که توسط حسگر Exview ثبت مي شوند داراي نويز کمتري در شرايط کم نور هستند.

چيپ تصوير EFFIO CCD

سنسور، حسگر يا چيپ تصوير يکي از اجزاي تشکيل دهنده يک دوربين مدار بسته است. نقشي که اين جز ايفا مي کند در واقع دريافت نور و رساندن آن به لنز دوربين بوده و اين کار را از طريق تبديل فوتون هاي نوري به سيگنال هاي الکتريکي انجام مي دهد. از جمله سنسور هاي رايجي که در ساختار دوربين هاي مدار بسته بکار مي رود مي توان به سنسورهاي  CMOS و CCD اشاره نمود.

علاوه بر موارد ذکر شده که رايج ترين انواع سنسور بکار رفته در دوربين هاي مداربسته محسوب مي گردند، چندين نوع سنسور ديگر نيز در اين دوربين ها مورد استفاده قرار مي گيرند. يکي از اين موارد سنسور EFFIO است که جزء سنسورهاي CCD محسوب مي گردد و توليد کننده آن شرکت سوني است. با توجه به اينکه اين نوع سنسور حساسيت بالايي نسبت به نور دارد داراي کارايي فوق العاده اي است و مي تواند تصاويري با کيفيت و رنگ هاي زنده و واقعي را به نمايش بگذارد. اين سنسور در انواع مختلفي با ويژگي هاي متفاوتي توليد مي گردند. دوربين هايي که مجهز به چيپ تصوير Effio هستند قادرند تصاويري با وضوح و کيفيت بالايي را به نمايش بگذارند که داراي نويز کمتري نيز هستند.

نحوه عملکرد سنسور Effio

Effio مخفف عبارت (Enhanced Features and Fine Image Processor) به معني ويژگي هاي بهبود يافته و پردازشگر پر قدرت است. اين ويژگي هاي بهبود يافته سنسور Effio را نسبت به ساير رقيبانش متمايز مي کند. از جمله اين ويژگي ها مي توان به فرکانس خروجي آن اشاره کرد. فرکانس خروجي Effio به مراتب بالاتر از ساير سنسور هاست. همچنين اين امر باعث مي شود تا رزولوشني که ارائه مي کند بسيار بالاتر بوده و جداي از فناوري مگاپيکسلي در دوربين هاي تحت شبکه باشد. در نتيجه تصاويري که ارائه مي کند وضوح بالاتري خواهند داشت.

دوربين هاي مداربسته که از سنسور Effio استفاده مي کنند از سيستم پيشرفته تصحيح و بهبود رنگ ها در تصاوير بهره مي برند و به همين دليل نيز مي توانند تصاوير با رنگ هاي واقعي و زنده را به نمايش بگذارند. همچنين براي کاهش نويز در تصاوير نيز از فناوري هاي 2D-DNR و 3D-DNR بهره مي برد.

همانطور که مي دانيد زماني که در دوربين از حالت زوم الکترونيکي (E-ZOOM) و غيرمکانيکي استفاده مي کنيد و بر روي نقطه مورد نظر متمرکز مي شويد از کيفيت تصوير کاسته شده و تار مي گردد. اما با وجود فناوري بکار رفته در چيپ تصوير Effio اين اتفاق نمي افتد و چنانچه از دوربين هاي با قدرت زوم بالا استفاده مي کنيد مي توانيد اين کار را بدون افت کيفيت در تصاوير انجام دهيد.

  هايک ويژن تهران    gps خودرو   

چيپ تصوير CCD دوربين مداربسته

چيپ هاي تصوير CCD دسته اي چيپ هاي تصوير در دوربين هاي مداربسته هستند که به واسطه حساسيت بالا نسبت به نور و رنگ ها مورد توجه قرار مي گيرندCCD مخفف Charged Coupled Device نوعي سنسور تصوير است و يکي از اجزاي کليدي در اغلب دوربين هاي مداربسته محسوب مي گردد. بعضي از دوربين ها نيز از سنسور ديگري با نام سنسور CMOS استفاده مي کنند که در مقالات قبلي توضيح داديم. در اين مقاله قصد داريم نگاهي دقيق تر به ساختار سنسور CCD پرداخته و تفاوت هاي آن را با CMOS بازگو کنيم.

در ابتدا به مرور تعريف اساسي سنسور تصوير مي پردازيم. حسگر تصوير بخشي از اجزاي ساختاري دوربين مداربسته است که نور تابيده به لنز را دريافت کرده و آن را به سيگنال هاي الکتريکي تبديل مي کند که در نهايت تصوير نهايي را که مي بينيد تشکيل مي دهد. عملکرد اين سنسور ها بسيار شبيه به سلول هاي خورشيدي در تبديل نور به انرژي الکتريکي است. همچنين شکل ساختاري آنها نيز مانند يک سلول خورشيدي است. سنسور هاي CCD و CMOS معمولا بر روي تراشه هاي مداري يکپارچه اي تعبيه شده و داراي سايزهاي مختلفي هستند.

CCD ها را مي توان به عنوان لايه هاي فوتواکتيوي در نظر گرفت که داراي يک سري حفره بر روي خود هستند. زماني که نور به اين لايه ها برخورد مي کند بسته هاي الکتروني داخل اين گودال ها جمع شده و سپس به صورت سيگنال منتقل مي گردند.  در واقع تفاوت اساسي سنسور هاي CCD و CMOS در نحوه انتقال اين الکترون هاست. در سنسور CCD اساسا بارهاي الکتريکي به يک نقطه بر روي تراشه منتقل شده و سپس توسط يکي کانورتر ADC آنالوگ-به-ديجيتال محتويات هر پيکسل به يک سيگنال ديجيتال تبديل مي گردد. از سوي ديگر، CMOS ها براي انتقال بارها از ترانزيستورهاي موجود در هر پيکسل استفاده مي کنند.

از جمله تفاوت هاي کلي اين دو سنسور مي توان به موارد زير اشاره نمود:

  • CCD ها تصوير با کيفيت تري ارائه مي دهند.
  • CMOS ها داراي حساسيت کمتري نسبت به نور هستند.
  • CCD ها به اندازه 100 برابر بيشتر از CMOS ها انرژي برق مصرف مي کنند.
  • CCD ها معمولا تعداد پيکسل هاي بيشتري دارند.
  • CCD ها معمولا گران قيمت تر ازها CMOS هستند.

اگر چه سنسور CCD گران تر از CMOS است، اما حساسيت بالاي آنها نسبت به نور آنها را تبديل به گزينه بهتري براي استفاده در دوربين هاي مداربسته از اين نظر مي کند. اين سنسورها تقريبا 70 درصد از نوري را که به آنها برخورد مي کند را جذب مي کنند. علاوه بر اين، اغلب CCD هاي توليد شده ذاتا به اشعه مادون قرمز نيز حساس هستند لذا براي تصويربرداري در شب نيز مناسب هستند. بسياري از دوربين هاي مداربسته که مجهز به چيپ تصوير CMOS هستند اغلب ارزان تر از دوربين هاي CCD بوده و در شرايط کم نور عملکرد خوبي ندارند و تصاوير با کيفيتي نيز توليد نمي کنند. بزرگترين اشکال سنسور CCD در مقايسه با CMOS در دوربين هاي مداربسته مصرف برق آنها است. با اين حال، دوربين هاي مداربسته به طور معمول داراي منبع تغذيه يا آداپتور دوربين مداربسته منبع تغذيه اي جداگانه براي خود هستند. يکي از مزاياي سنسور CMOS نسبت به CCD مي تواند در دوربين هاي مستقل از برق و باتري خور باشد چون CMOS ها به انرژي الکتريکي کمتري نيازمندند.

به طور کلي مزايا و معايب سنسور CCD در موارد زير خلاصه مي گردد:

مزايا:

  • عملکرد خوب در شرايط نور کم
  • حساسيت بالا نسبت به نور
  • حساسيت کم نسبت به لرزش ها
  • ارائه تصوير با نويز کمتر
  • ارائه تصوير با کيفيت بالا

معايب:

  • مصرف بالاي برق
  • گران قيمت بودن

امروز با توجه به پيشرفت چيپ هاي CMOS استفاده از CCD ها در دوربين هاي مداربسته بسيار محدود شده است. در ادامه براي اطلاعات بيشتر براي انتخاب ميان اين دو سنسور مي توانيد به مطلب زير مراجعه کنيد:

مقايسه سنسور CMOS و CCD در دوربين مداربسته

1. تفاوت ساختاري و پردازشي در سنسور CMOS و CCD

در سنسور هاي CCD تبديل سيگنال هاي آنالوگ به ديجيتال، خارج از سنسور ها انجام مي شود، که باعث مي شود تا دوربين هاي مدار بسته به زمان بيشتري براي تشکيل تصوير نياز داشته باشند. اما در سنسورهاي CMOS تمامي پروسه پردازش بر روي يک تراشه الکترونيکي انجام مي گردد. CMOS ها اغلب نيازمند پهناي باند کمتري هستند. از طرف ديگر سنسور هاي تصوير CCD براي تقويت و تبديل سيگنال هاي آنالوگ به ديجيتال نيازمند مدارات و پردازنده هاي داخلي و خارجي هستند. و تمام اينها دلايلي است که باعث مي گردد تا يک سنسور CCD اغلب با داغ شدن بيش از حد حين کار مواجه گردد.

2. تفاوت در کيفيت تصوير CMOS و CCD

دوربين هاي مدار بسته مجهز به سنسور CCD به طور معمول تصاوير با کيفيت تري ارائه مي کنند. با اين حال با پيشرفت تکنولوژي امروزه سنسور هاي CMOS نيز از لحاظ کيفيت تصوير قادر به رقابت با سنسورهاي CCD بوده و از اين نظر تقريبا با يکديگر برابري مي کنند.

3. تصويربرداري در نور کم

در سنسور هاي تصوير CCD سلول هاي شارژ شده با بار الکتريکي در داخل تراشه قرار دارند و اين امر از تار شدن تصاوير جلوگيري مي کند. بنابراين سنسورهاي تصوير CCD در دوربين هاي مداربسته نسبت به نور حساسيت طيفي بالاتري داشته و نويز کمتري ايجاد مي کنند.

  • واحد QE يا (Quantum Efficiency= کارايي کوانتومي) براي سنجش کيفيت تبديل فوتون هاي نور به سيگنال هاي الکتريکي توسط دو سنسور CMOS و CCD استفاده مي گردد. هرچه تعداد الکترون هاي موجود در يک پيکسل يا براي تشکيل يک پيکسل بيشتر باشد آن سنسور کارايي و حساسيت بالاتري نيز خواهد داشت.
  • واحد RN نيز براي سنجش ميزان نويز موجود در تصاوير است. هرچه RN بالاتر باشد حساسيت سنسور بالاتر مي باشد.

دوربين هاي مداربسته مجهز به سنسور CCD داراي عملکرد بهتري در نور کم يا شب بودند، به ويژه در مناطقي با دماي بالاتر. اما امروزه دوربين هاي مداربسته مجهز به سنسور CMOS حتي مي توانند از اين نظر از سنسورهاي CCD پيشي بگيرند.

  1. راهنماي نصب دوربين مدار بسته         دوربين مدار بسته خريد

 

 

موضوع :
برچسب ها : انواع,چیپ,تصویر,دوربین,مداربسته,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 5 بهمن 1400ساعت 20:52 توسط دانا | تعداد بازديد : 86 | |

تشخيص ورود غير مجاز در دوربين مدار بسته

تشخيص ورود غير مجاز در دوربين مدار بسته

تشخيص ورود غير مجاز Intrusion Detection در دوربين مدار بسته، براي شناسايي ورود غير مجاز افراد به يک محيط يا منطقه طراحي شده است. از اين قابليت در مکان هاي تجاري، صنعتي و نظامي براي محافظت در برابر سرقت، خرابکاري يا ورود غير مجاز افراد استفاده مي شود، معمولا اين قابليت اطلاعات مربوط به رويداد هاي رخ داده را ثبت کرده، و مديران اماکن را از وقايع مهم با خبر مي کند. از جمله مزاياي وجود اين قابليت در اماکن مختلف مي توان به موارد زير اشاره نمود:

  • شناسايي مشکلات با استفاده از سياست هاي امنيتي
  • مستند سازي تهديدات موجود
  • جلوگيري از نقض قوانين امنيتي

با ادغام سيستم هاي تشخيص نفوذ با سيستم هاي نظارت تصويري مدار بسته، امکان ضبط خودکار فعاليت هاي مزاحمين و خرابکاران فرآهم شده است. همچنين با اتصال اين فناوري به سيستم هاي ضد سرقت مانند قفل شدن خودکار درب ها مي توان امکان کنترل دسترسي بيشتري را براي افراد مختلف فرآهم نمود.

 

نحوه عملکرد سيستم تشخيص نفوذ

قابليت تشخيص نفوذ يکي از مجموعه ويژگي هاي هوشمند دوربين هاي مداربسته تحت شبکه است. اگر فردي وارد منطقه غير مجازي که به وسيله پارامترهاي مجازي در نرم افزار از پيش تعريف شده است شود، دوربين به طور خودکار اين رويداد را تشخيص داده و با به کار انداختن سيستم هاي آلارم اطلاع رساني مي کند.

 

نحوه عملکرد آن بدين شکل است که با استفاده از الگوريتم هاي تعريف شده در سيستم نرم افزاري خود به تجزيه و تحليل جزء به جزء ابعاد و ويژگي هاي ظاهري سوژه مي پردازد اين امر تا حدود زيادي دقت عمليات را بالا برده و مانع از ايجاد آلارم هاي کاذب (False alarm) مي گردد.

 

نحوه فعالسازي تشخيص نفوذ دوربين مداربسته

روش استفاده از تشخيص ورود غير مجاز Intrusion Detection در دوربين مدار بسته در چند مرحله زير شرح داده شده است:

  1. تعيين محدوده: ابتدا بر روي چک باکس Enable Intrusion Detection کليک کنيد. بر روي Draw Area کليک کرده و محدوده دلخواه را با کشيدن يک باکس مستطيلي فرضي تعريف و مشخص مي نماييم. دقت کنيد که در هنگام کشيدن اين باکس مستطيلي انتهاي خطوط به کاملا وصل شوند. در دوربين هاي سري اسمارت امکان پوشش 4 منطقه به طور همزمان وجود دارد. براي پاک کردن مستطيلي که کشيده ايد مي توانيد بر روي گزينه Clear کليک کنيد. همچنين پارامتر هاي هر منطقه مي تواند به صورت جداگانه تعريف شود.
  2. آستانه زماني (Threshold): حال نوبت به تنظيمات منطقه مورد نظر مي رسد پس از مشخص نمودن محدوده دلخواه نوبت به تنظيم آستانه زماني يا Threshold است. منظور از آستانه يا Threshold در واقع مدت زماني است که جهت به صدا در آمدن آلارم ها پس از ورود سوژه نفوذي نياز است. دامنه آستانه زماني مي تواند از 0 تا 10 ثانيه باشد. اگر اين عدد را بر روي صفر بگذاريد بلافاصله پس از ورود سوژه به محدوده آلارم به صدا در مي آيد.
  3. ميزان حساسيت (Sensivity): مفهوم ديگري که در تنظيمات تشخيص نفوذ وجود دارد مفهوم حساسيت يا Sensivity است که مي تواند از 0 تا 100 درصد باشد. مقادير مربوط به آن ابعاد سوژه را در مقايسه با منطقه مورد نظر تحليل و بررسي مي نمايد. بدين ترتيب تنها ورود سوژه هايي با ابعاد مشخص و از پيش تعيين شده منجر به به صدا در آمدن سيستم هاي آلارم مي گردد.
  4. تعيين ميزان درصد ابعاد سوژه: اين گزينه تعيين مي کند که چه ميزاني از سوژه که منطقه مورد نظر را اشغال مي کند باعث فعال شدن آلارم ها مي شود. مقدار اين پارامتر در محدوده 100-1 است. براي مثال اگر عدد آن را بر روي 50% با وارد شدن نيمي از سوژه به منطقه آلارم ها به صدا در مي آيند.

 

تفاوت بين تشخيص نفوذ و تشخيص حرکت (Motion Detection)

قابليت تشخيص حرکت هايک ويژن مي تواند سوژه هاي متحرک را در منطقه تعريف شده تشخيص دهد و اقدام لازم را در ابطه با آن انجام دهد براي مثال عمليات ضبط را شروع کند و يا آلارم ها را به صدا در آورد در اين روش براي اينکه سوژه مورد نظر به درستي تشخيص داده شود و از آلارم هاي کاذب جلوگيري شود بسته به مکان مورد نظر مي توان از تنظيمات عادي يا پيشرفته استفاده نمود.

اما در قابليت تشخيص نفوذ، ورود غير مجاز به منطقه مورد نظر مد نظر است و در صورت نفوذ سوژه به آن آلارم ها به صدا در مي آيند. در قابليت تشخيص نفوذ زماني که طول مي کشد تا ورود سوژه به منطقه مورد نظر تشخيص داده شود و نسبت به آن اقدامي صورت گيرد (براي مثال فعال شدن زنگ هاي هشدار) بسيار مهم است.

 

چگونه از وقوع آلارم هاي کاذب جلوگيري نمائيم؟

يکي از مشکلاتي که در استفاده ازتشخيص ورود غير مجاز Intrusion Detection در دوربين مدار بسته وجوزد دارد اين است که گهگاه در زمان فعال بودن آن به اشتباه آلارم هاي کاذب ارسال مي کند براي جلوگيري از اين مسئله بايد 4 پارامتر را در نظر بگيريد:

  1. منطقه مورد نظر
  2. آستانه زماني (بين تشخيص و اقدام)
  3. ميزان حساسيت
  4. ابعاد سوژه هاي مختلفي که براي نرم افزار تعريف مي شوند

در بررسي که انجام شده بين تصاويري که به درستي تشخيص داده شده اند و آنهايي که آلارم کاذب داشتند مي بايست يک نکته مهم را در نظر گرفت و آن تعيين ابعاد دقيق سوژه (به صورت درصد) است. براي مثال اگر درصد را بسيار کم در نظر بگيريد آلارم هاي مربوط به ورود سگ و گربه و … را نيز دريافت مي کنيد.

همچنين نسبت ابعاد سوژه به ابعاد منطقه مورد نظر نيز مهم است و بايد توجه داشت که درصدي که براي ابعاد سوژه انتخاب کرده ايد چه ميزان از محدوده مورد نظر را اشغال مي کند. نکته ديگري که در بررسي ها مشخص شد آلارم هاي کاذبي است که بر اثر عوامل ديگر مانند نور چراغ ماشين ها يا رد شدن حشرات ايجاد مي شوند که در حد کمتر از يک ثانيه اتفاق مي افتند. پس آستانه زماني را نبايد بسيار پايين در نظر گرفت.

  1. https://hiktejarat.com/product/ds-2cd1743g0-i/
  1. https://hiktejarat.com/networkcabling/
  1. https://hiktejarat.com/product/qrt-5-ac/
  1. https://hiktejarat.com/product/دوربين-اسپيد-دام-2-مگاپيکسل-توربو-اچ-دي/

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : تشخیص,ورود,غیر,مجاز,در,دوربین,مدار,بسته,,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 23 بهمن 1400ساعت 11:18 توسط دانا | تعداد بازديد : 116 | |

چيپ تصوير CMOS در دوربين مداربسته

چيپ تصوير CMOS در دوربين مداربسته

چيپ تصوير CMOS در دوربين مداربسته يا به اصطلاح Complementrymetal-oxide semiconductor ابتدا در سال 1963 توسط شرکت Fairchild Semiconductor ابداع گرديد. در حال حاضر، بکارگيري اين سنسور ها در دوربين هاي مداربسته بسيار رواج يافته است.

نحوه عملکرد و ساختار سنسور هاي CMOS

به طور کلي، وظيفه سنسور تبديل نور دريافتي از تصاوير به سيگنال الکتريکي است. چيپ هاي تصوير قسمتي از ساختار دوربين ها محسوب مي گردند که نور دريافتي را به سيگنال هاي الکتريکي تبديل مي کنند. سپس اين سيگنال ها به صورت تصاوير ويدئويي ضبط مي شوند. ساختار سنسور ها بسيار شبيه به سلول هاي خورشيدي است و از چندين ميليون پيکسل، فتوسايد يا فتوديود تشکيل شده است. نور دريافت شده از قسمتي از تصوير، در اين پيکسل ها ذخيره شده و سپس تبديل به الکترون مي شود. اين الکترونهاي آزاد شده سپس به ولتاژي معين تبديل و پس از آن  توسط يک تقويت کننده تبديل به سيگنال آنالوگ مي شوند. سيگنال توليد شده توسط کانورتر  ADC تبديل به سيگنال ديجيتال مي گردد.

سنسور ها توانايي ثبت تصاوير را به صورت رنگي ثبت ندارند. به همين دليل فيلتري در برابر سنسور تعبيه مي شود که امکان ثبت تصاوير را به صورت رنگي فرآهم مي کند. دو نوع فيلتر رنگ با نام هاي فيلتر RGB براي ثبت رنگ هاي قرمز، سبز و آبي و فيلتر CMYG براي رنگ هاي فيروزه اي، سرخابي، زرد و قرمز وجود دارد.

تصوير چگونه در چيپ تصوير ساخته مي شود؟

زماني که تصوير به وسيله دوربين ثبت مي گردد، نور از لنز دوربين عبور کرده و به سنسور تصوير دوربين برخورد مي کند. چيپ تصوير از المان هاي بسيار ريزي تشکيل شده که به آنها پيکسل مي گويند. اين المانهاي بسيار ريز ميزان نوري که بر روي آنها تابيده مي شود را ثبت مي کنند و آن را به تعداد مشخصي الکترون تبديل مي کنند. اين الکترون ها سپس به ولتاژ تبديل مي شوند. در دوربين هاي آنالوگ اين ولتاژ به وسيله يک تقويت کننده به صورت سيگنال استاندارد درآمده و به خروجي دوربين فرستاده مي شود. در دوربين هاي ديجيتال يک مبدل A/D (آنالوگ به ديجيتال) وظيفه تبديل سيگنال به اطلاعات ديجيتال را بر عهده مي گيرد. در حال حاضر دو تکنولوژي براي ساخت چيپ هاي تصوير مورد استفاده قرار مي گيرد. تکنولوژي CCD يا Charge-coupled Device و تکنولوژي CMOS يا Complementary Metal-oxide Semiconductor.

بيشتر بخوانيد:

انواع دوربين مداربسته    سوييچ شبکه 

 

توليد رنگ ها در چيپ تصوير چطور صورت مي گيرد؟

چيپ هاي تصوير ميزان و شکل نور تابيده شده بدون هيچ گونه اطلاعات از زنگ ثبت مي کنند. از آنجايي که چيپ هاي تصوير CCD و CMOS به خودي خود فاقد امکان تشخيص رنگ ها هستند از يک فيلتر رنگ جلوي چيپ تصوير استفاده مي شوند. اين فيلتر امکان تشخيص رنگ ها را براي چيپ تصوير فراهم خواهد کرد.

دو فيلتر بسيار رايج استفاده شده در سيستم هاي مداربسته فيلتر RGB (قرمز، سبز، آبي) و CMYG (فيروزه اي، سرخابي، زرد، قرمز) هستند که هر يک به روشي جداگانه ترکيبي مکمل از رنگ ها را ايجاد مي کنند. هر يک از اين روش ها نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. به صورت کلي سيستم RGB بيشتر در چيپ هاي Progressive Scan و سيستم CMYG در چيپ هاي interlaced CCD مورد استفاده قرار مي گيرند.

<iimage|288|50|center>لايه هاي چيپ تصوير دوربين مداربسته و عملکرد نور بر روي آنرا ميتوانيد در اين تصوير بهتر ببينيد.

چيپ هاي تصوير مگا پيکسل

(براي اطلاعات بيشتر در رابطه با دوربين هاي مگا پيکسل مقاله دوربين مداربسته HD را بخوانيد.)

چيپ هاي تصوير مگا پيکسل امکان ايجاد تصاويري با روزولوشن هاي بالا را براي شما فراهم مي کنند. اين رزولوشن بالا امکان تشخيص جزئيات بيشتر در تصوير را براي شما فراهم مي کند.

چيپ هاي مگا پيکسل به چند دليل بيشتر به صورت CMOS طراحي مي شود. توليد چيپ تصوير CCD در رزولوشن بالا بسيار پر هزينه خواهد بود. چيپ هاي تصوير CCD مصرف برقي حدود 100 برابر بيشتر از چيپ هاي CMOS دارند که گرماي توليد شده در چيپ را نيز افزايش مي دهد و طراحي آن را با مشکلات بيشتري رو به رو مي کند.

چيپ هاي مگا پيکسل معمولا اندازه اي برابر ديگر چيپ هاي تصوير دوربين مداربسته دارند با اين تفاوت که تعداد ديودهاي موجود بر روي چيپ به مراتب بيشتر است. از همين رو ميزان نور دريافت شده توسط هر ديود به مراتب کمتر است و حساسيت کلي چيپ تصوير کمتر خواهد بود. البته تکنولوژي ساخت چيپ هاي تصوير به سرعت در حال پيشرفت است و اين مشکل روز به روز در اين چيپ ها کمتر خواهد شد.

</iimage|288|50|center>

مزاياي استفاده از سنسور CMOS

استفاده از تکنولوژي سنسور هاي CMOS در دوربين هاي مدار بسته شامل مزايا و معايبي است که در ادامه به طور خلاصه به آن اشاره مي کنيم:

  • اين سنسور ها تصاويري با کيفيت HD و داراي يکپارچگي مناسب ايجاد مي کنند.
  • کيفيت به نمايش گذاري رنگ ها در تصاوير توسط اين سنسور ها خوب است.
  • نرخ فريم و سرعت پردازش در آنها بالا است.
  • مصرف انرژي کمي دارند.
  • ارزان و مقرون به صرفه هستند.

معايب سنسور CMOS

  • تصاوير ايجاد شده داراي نويز نسبتا زيادي هستند.
  • اين سنسور ها داراي کيفيت عملکرد متوسطي هستند.
  • در نور کم عملکرد ضعيفي دارند.

براي مطالعه بيشتر: دستگاه دي وي آر    دوربين مدار بسته اچ دي   

تفاوت سنسور  CMOS با  CCD

در حال حاضر از دو تکنولوژي چيپ تصوير در دوربين هاي مدار بسته استفاده مي گردد. چيپ تصوير  CCD با سابقه بيش از 30 سال که در بسياري از دوربين هاي قديمي وجود دارد. و سنسور CMOS که در سال هاي اخير پيشرفت چشمگيري داشته و تکنولوژي جديدتري محسوب مي گردد. در ادامه به برخي از تفاوت هاي اين دو سنسور اشاره مي کنيم:

 

  1. سنسور هاي CMOS داراي مصرف انرژي کمتري هستند که برابر با 5-12 ولت و 35-70 ميلي آمپر است. در حاليکه اين مقادير در CCD ها برابر با 12 ولت و 150-300 ميلي آمپر است. در نتيجه در CMOS اتلاف انرژي کمتري صورت مي گيرد.
  2. سنسور هاي CMOS قيمت ارزان تري نسبت به CCD ها دارند. زيرا قابليت اين را دارند که بر روي هر نوع بدنه ي سيليکوني استانداردي ساخته شوند. قيمت پايين سنسور هاي  CMOS يک مزيت چشمگير براي افرادي است که به دنبال تجهيزات با کيفيت و در عين حال با قيمت پايين هستند.
  3. سنسور هاي CMOS ساختار ساده اي دارند به طوري که تمامي عمليات روي صفحه سنسور انجام مي شود در نتيجه منجر به سرعت عملکرد بيشتري در آنها مي گردد.
  4. در سنسور هاي CMOS هر پيکسل به طور جداگانه داراي يک ترانزيستور است که باعث توليد يک ولتاژ جداگانه از هر پيکسل مي شود. اين مسئله در عين حال که منجر به افزايش سرعت عملکرد در آنها مي گردد ولي باعث شده تا حساسيت کمتري نسبت به نور داشته باشند. به همين دليل عملکرد خوبي در نور کم و در شب ندارند.
  5. سنسور هاي CCD تصاويري با کيفيت بالا و نويز کمتر ايجاد مي کنند. اما سنسور هاي CMOS چند برابر بيشتر نويز تصوير نسبت به سنسورهاي CCD دارند.
  6. سنسور هاي CCD ماندگاري بيشتري داشته و به دليل تعداد پيکسل هاي بيشتري که در ساختار خود دارند تصوير با کيفيت تري ارائه مي دهند.

سنسور هاي CMOS و CCD هر کدام داراي معايب و مزاياي هستند. با اين حال تکنولوژي آنها به سرعت در حال پيشرفت است. از اين رو، بهترين استراتژي براي سازندگان، تداوم سنجش و بهبود عملکرد سنسورها در توليدات جديد است. تا در نهايت عملکرد اين سنسور ها به درجه اي از کيفيت برسد که ابهامي در انتخاب هر کدام از آنها براي کاربران از بين برود.

 

 

موضوع :
برچسب ها : چیپ,تصویر,CMOS,در,دوربین,مداربسته,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 21 تير 1401ساعت 13:13 توسط دانا | تعداد بازديد : 79 | |

تشخيص ورود غير مجاز با دوربين مدار بسته / DNR در دوربين مداربسته

تشخيص ورود غير مجاز  با دوربين مدار بسته  / DNR در دوربين مداربسته

تشخيص ورود غير مجاز Intrusion Detection در دوربين مدار بسته، براي شناسايي ورود غير مجاز افراد به يک محيط يا منطقه طراحي شده است. از اين قابليت در مکان هاي تجاري، صنعتي و نظامي براي محافظت در برابر سرقت، خرابکاري يا ورود غير مجاز افراد استفاده مي شود، معمولا اين قابليت اطلاعات مربوط به رويداد هاي رخ داده را ثبت کرده، و مديران اماکن را از وقايع مهم با خبر مي کند. از جمله مزاياي وجود اين قابليت در اماکن مختلف مي توان به موارد زير اشاره نمود:

  • شناسايي مشکلات با استفاده از سياست هاي امنيتي
  • مستند سازي تهديدات موجود
  • جلوگيري از نقض قوانين امنيتي

با ادغام سيستم هاي تشخيص نفوذ با سيستم هاي نظارت تصويري مدار بسته، امکان ضبط خودکار فعاليت هاي مزاحمين و خرابکاران فرآهم شده است. همچنين با اتصال اين فناوري به سيستم هاي ضد سرقت مانند قفل شدن خودکار درب ها مي توان امکان کنترل دسترسي بيشتري را براي افراد مختلف فرآهم نمود.

 

نحوه عملکرد سيستم تشخيص نفوذ

قابليت تشخيص نفوذ يکي از مجموعه ويژگي هاي هوشمند دوربين هاي مداربسته تحت شبکه است. اگر فردي وارد منطقه غير مجازي که به وسيله پارامترهاي مجازي در نرم افزار از پيش تعريف شده است شود، دوربين به طور خودکار اين رويداد را تشخيص داده و با به کار انداختن سيستم هاي آلارم اطلاع رساني مي کند.

 

 

نحوه عملکرد آن بدين شکل است که با استفاده از الگوريتم هاي تعريف شده در سيستم نرم افزاري خود به تجزيه و تحليل جزء به جزء ابعاد و ويژگي هاي ظاهري سوژه مي پردازد اين امر تا حدود زيادي دقت عمليات را بالا برده و مانع از ايجاد آلارم هاي کاذب (False alarm) مي گردد.

 

نحوه فعالسازي تشخيص نفوذ دوربين مداربسته

روش استفاده از تشخيص ورود غير مجاز Intrusion Detection در دوربين مدار بسته در چند مرحله زير شرح داده شده است:

  1. تعيين محدوده: ابتدا بر روي چک باکس Enable Intrusion Detection کليک کنيد. بر روي Draw Area کليک کرده و محدوده دلخواه را با کشيدن يک باکس مستطيلي فرضي تعريف و مشخص مي نماييم. دقت کنيد که در هنگام کشيدن اين باکس مستطيلي انتهاي خطوط به کاملا وصل شوند. در دوربين هاي سري اسمارت امکان پوشش 4 منطقه به طور همزمان وجود دارد. براي پاک کردن مستطيلي که کشيده ايد مي توانيد بر روي گزينه Clear کليک کنيد. همچنين پارامتر هاي هر منطقه مي تواند به صورت جداگانه تعريف شود.
  2. آستانه زماني (Threshold): حال نوبت به تنظيمات منطقه مورد نظر مي رسد پس از مشخص نمودن محدوده دلخواه نوبت به تنظيم آستانه زماني يا Threshold است. منظور از آستانه يا Threshold در واقع مدت زماني است که جهت به صدا در آمدن آلارم ها پس از ورود سوژه نفوذي نياز است. دامنه آستانه زماني مي تواند از 0 تا 10 ثانيه باشد. اگر اين عدد را بر روي صفر بگذاريد بلافاصله پس از ورود سوژه به محدوده آلارم به صدا در مي آيد.
  3. ميزان حساسيت (Sensivity): مفهوم ديگري که در تنظيمات تشخيص نفوذ وجود دارد مفهوم حساسيت يا Sensivity است که مي تواند از 0 تا 100 درصد باشد. مقادير مربوط به آن ابعاد سوژه را در مقايسه با منطقه مورد نظر تحليل و بررسي مي نمايد. بدين ترتيب تنها ورود سوژه هايي با ابعاد مشخص و از پيش تعيين شده منجر به به صدا در آمدن سيستم هاي آلارم مي گردد.
  4. تعيين ميزان درصد ابعاد سوژه: اين گزينه تعيين مي کند که چه ميزاني از سوژه که منطقه مورد نظر را اشغال مي کند باعث فعال شدن آلارم ها مي شود. مقدار اين پارامتر در محدوده 100-1 است. براي مثال اگر عدد آن را بر روي 50% با وارد شدن نيمي از سوژه به منطقه آلارم ها به صدا در مي آيند.

 

تفاوت بين تشخيص نفوذ و تشخيص حرکت (Motion Detection)

قابليت تشخيص حرکت هايک ويژن مي تواند سوژه هاي متحرک را در منطقه تعريف شده تشخيص دهد و اقدام لازم را در ابطه با آن انجام دهد براي مثال عمليات ضبط را شروع کند و يا آلارم ها را به صدا در آورد در اين روش براي اينکه سوژه مورد نظر به درستي تشخيص داده شود و از آلارم هاي کاذب جلوگيري شود بسته به مکان مورد نظر مي توان از تنظيمات عادي يا پيشرفته استفاده نمود.

اما در قابليت تشخيص نفوذ، ورود غير مجاز به منطقه مورد نظر مد نظر است و در صورت نفوذ سوژه به آن آلارم ها به صدا در مي آيند. در قابليت تشخيص نفوذ زماني که طول مي کشد تا ورود سوژه به منطقه مورد نظر تشخيص داده شود و نسبت به آن اقدامي صورت گيرد (براي مثال فعال شدن زنگ هاي هشدار) بسيار مهم است.

 

چگونه از وقوع آلارم هاي کاذب جلوگيري نمائيم؟

يکي از مشکلاتي که در استفاده ازتشخيص ورود غير مجاز Intrusion Detection در دوربين مدار بسته وجوزد دارد اين است که گهگاه در زمان فعال بودن آن به اشتباه آلارم هاي کاذب ارسال مي کند براي جلوگيري از اين مسئله بايد 4 پارامتر را در نظر بگيريد:

  1. منطقه مورد نظر
  2. آستانه زماني (بين تشخيص و اقدام)
  3. ميزان حساسيت
  4. ابعاد سوژه هاي مختلفي که براي نرم افزار تعريف مي شوند

در بررسي که انجام شده بين تصاويري که به درستي تشخيص داده شده اند و آنهايي که آلارم کاذب داشتند مي بايست يک نکته مهم را در نظر گرفت و آن تعيين ابعاد دقيق سوژه (به صورت درصد) است. براي مثال اگر درصد را بسيار کم در نظر بگيريد آلارم هاي مربوط به ورود سگ و گربه و … را نيز دريافت مي کنيد.

همچنين نسبت ابعاد سوژه به ابعاد منطقه مورد نظر نيز مهم است و بايد توجه داشت که درصدي که براي ابعاد سوژه انتخاب کرده ايد چه ميزان از محدوده مورد نظر را اشغال مي کند. نکته ديگري که در بررسي ها مشخص شد آلارم هاي کاذبي است که بر اثر عوامل ديگر مانند نور چراغ ماشين ها يا رد شدن حشرات ايجاد مي شوند که در حد کمتر از يک ثانيه اتفاق مي افتند. پس آستانه زماني را نبايد بسيار پايين در نظر گرفت.

دوربين مدار بسته 

هايک ويژن

 

DNR در دوربين مداربسته

DNR در دوربين مداربسته يک مکانيزم بهبود دهنده تصوير است که به کاهش نويز الکترونيکي کمک مي کند. اصطلاح DNR مخفف سه واژه Digital Noise Reduction به معناي کاهش نويز ديجيتال است.

مکانيزم DNR چه کاربردي دارد؟

زماني که نور محيط کاهش مي يابد دوربين از طريق مکانيزم AGC اقدام به تقويت سيگنال تصوير و در نتيجه روشن تر کردن تصوير مي کند. متاسفانه پس از تقويت سيگنال نويز تصوير نيز به همراه آن افزايش مي يابد و در نتيجه ميزان نويز الکترونيکي تصوير بالا مي رود.

نويز الکترونيکي نويزي است ناشي از تقويت تصوير که معمولا خود را به صورت نقطه هاي رنگي در قسمت هاي مختلف تصوير نشان مي دهد. توجه داشته باشيد که مکانيزم DNR براي کاهش نويز الکترومغناطيسي هيچ کاربردي ندارد.

مکانيزم DNR چطور عمل مي کند؟

اين مکانيزم از طريق پردازش زنده تصوير نويز الکترونيکي در تصوير را شناسايي کرده و آن را با رنگ نقاط کناري همسان سازي مي کند. در نتيجه هرچه تصوير شما يکپارچگي رنگي بيشتري داشته باشد تاثير DNR بر روي آن بيشتر خواهد بود.

تفاوت 2D DNR و 3D DNR در چيست؟

2D DNR نسل قديمي تر از اين مکانيزم است که گاهي از به واسطه حرکت در تصوير دچار مشکل شده و در کنار قسمت هاي پر حرکت ايجاد تاري مي کند. در نسل بعدي اين مکانيزم يا 3D DNR تصاوير ابتدا به صورت جداگانه اناليز شده و سپس با فيلم مقايسه مي شوند که باعث کاهش جدي مشکل در تصاوير پر حرکت مي شود.

تياندي

دوربين داهوا

 

 

موضوع :
برچسب ها : تشخیص,ورود,غیر,مجاز,,با,دوربین,مدار,بسته,,/,DNR,در,دوربین,مداربسته,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 29 فروردين 1401ساعت 22:47 توسط دانا | تعداد بازديد : 81 | |

دوربين هاي مداربسته در پارکينگ ها

دوربين هاي مداربسته در پارکينگ ها

 

 

دوربين هاي مداربسته نظارت بر  پارکينگ جهت افزايش امنيت

استفاده از دوربين هاي مداربسته نظارت بر پارکينگ مي ‌تواند امنيت را در پارکينگ ‌هاي مستقر در موقعيت‌ هاي مکاني مختلف افزايش دهد. مشخصه پارکينگ ‌ها ورود و خروج وسايل نقليه و افراد در طي شبانه روز است. برخي از پارکينگ ‌ها از لحاظ روشنايي ضعيف بوده يا در محله‌ هايي با آمار بالاي جرائم و خلاف قرار دارند.
حفظ ايمني و امنيت پارکينگ به افراد اين اطمينان را مي ‌دهد که با خيال راحت خودروي خود را در آنجا پارک کنند. بنابراين صاحبان پارکينگ ‌ها بايد ايمني و امنيت را به عنوان فاکتور مهمي براي موفقيت مستمر در نظر بگيرند. خوشبختانه، امروزه ماهيت سيستم دوربين ‌هاي امنيتي تجاري نشان مي ‌دهد که استفاده از آنها آسان ‌تر و کارامد تر از هميشه است.

 

 

حوزه نظارت امنيتي دائما در حال خلق نوآوري هستند که اين امکان رشد فناوري ‌هاي جديد و بهبود قابليت‌ دوربين‌ هاي امنيتي تجاري براي پارکينگ ها را فراهم کرده است. مهم نيست طرح يا موقعيت مکاني پارکينگ چه باشد، استفاده از دوربين هاي نظارتي در پارکينگ مي تواند امنيت بي نظيري ايجاد مي کند. البته، مالکان پارکينگ ها با چالش هاي امنيتي بسياري در پارکينگ خود رو به رو مي شوند.

موسسه اطلاعات بيمه عنوان کرد که در سال ???? تقريبا شش ميليارد دلار سرمايه به علت سرقت وسايل نقليه از دست رفته است . وسايل نقليه در پارکينگ ها در خطر هستند ، چون گاهي اتومبيل هاي متعدد بدون مراقب و به مدت طولاني رها مي شوند . علاوه بر اين ، پارکينگ ها نقاط کور متعددي هم دارند که از ديد پنهان است .

 

قابليت هاي دوربين هاي نظارت بر پارکينگ

دوربين هاي نظارتي ويديويي داراي طيف گسترده‌ اي از لحاظ طرح، اندازه و نوع هستند. هر يک از آنها مي توانند براي يک محيط مشخص بهتر از ساير گزينه‌ها عمل کنند. شناخت آسيب پذيري هاي امنيتي يک پارکينگ مي تواند به تعيين بهترين دوربين هاي امنيتي تجاري کمک کند. همچنين دانستن نحوه انتخاب سيستم دوربين امنيتي در زمان و پول مالکان پارکينگ ها صرفه جويي کرده و در عين حال امنيت کلي پارکينگ را افزايش مي دهد.

 

بيشتر دوربين هاي نظارتي امنيتي جديد قادر به توليد خروجي تصويري و ويديويي با کيفيت بالا هستند که مي توان از آنها براي شناسايي جزئيات هر مکان استفاده کرد. با استفاده از دوربين هاي امنيتي ديد در شب که مي توانند در تاريکي مطلق هم ضبط کنند، مي توان تصاويري با رزولوشن بالا در محيط هاي تاريک به دست آورد. برخي از دوربين هاي نظارت بر پارکينگ مي توانند با استفاده از قابليت هاي امنيتي دوربرد، پارکينگ هاي وسيع و باز را هم پوشش دهند.
دوربين هاي نظارتي تحت شبکه (IP) بر خلاف دوربين هاي نظارتي مداربسته آنالوگ، ديگر نيازي به سيم کشي در مکان را ندارند. اين دوربين ها در حال حاضر از يک اتصال اينترنتي يا حتي شبکه موبايل براي مخابره خروجي ويديويي به يک پايگاه نظارتي، دستگاه ذخيره NVR يا مخزن ابري ويديويي استفاده مي کنند.

 

در حال حاضر سرويس هاي کنترل امنيت ويديويي از راه دور هم وجود دارد که مي توانند با استفاده از متخصصان آموزش ديده امنيت، نظارت بيست و چهار ساعته ارائه دهند. اين سرويس ها از طريق کنترل ويديويي از راه دور با استفاده از دوربين هاي تحت شبکه کار مي کنند. مالکان پارکينگ ها هم مي توانند از طريق دستگاه‌هايي که به اينترنت متصل مي شوند مانند گوشي هاي هوشمند يا تبلت ها، به خروجي ويديويي دسترسي داشته باشند. دوربين هاي نظارت بر پارکينگ ها با استفاده از اين توانايي هاي فوق العاده، براي هر نوع پارکينگ در هر موقعيت مکاني يا طرح ساخت، مزاياي بيشماري به همراه دارند. در ادامه تعدادي از مزاياي دوربين هاي نظارت بر پارکينگ براي صاحبان اين مکان ها آورده شده است.

 

 

مزاياي استفاده از دوربين هاي نظارت بر پارکينگ

نصب دوربين هاي نظارتي در پارکينگ ها مي تواند امنيت و ايمني را در اين مکان ها بالا ببرد. ساختار پيشرفته دوربين هاي نظارتي امنيتي فعلي مزاياي متعددي براي مديران و مالکان اين محيط ها فراهم آورد که وراي بحث ايمني و امنيت است. همانطور که پيش تر هم اشاره شد، پارکينگ ها اغلب آسيب پذير ترين مکان ها در برابر وقوع جرم هستند. در ادامه مزاياي استفاده از دوربين هاي نظارتي امنيتي آورده شده است که با دانستن آنها خواهيد ديد نصب اين دوربين ها و مزايايي که در دراز مدت ايجاد مي‌کنند، کاملا ارزش هزينه اي که بابت آنها مي پردازد را دارند.

محدود کردن و جلوگيري از خرابکاري

خرابکارها هم مانند سارقان يکي از معضلات پارکينگ ها هستند. تنها يک حرکت خرابکارانه مي تواند مردم را از رفت و آمد مکرر به آن پارکينگ منصرف کرده و منجر به کاهش درآمد مجموعه شود. بدون توانايي نظارت بر پارکينگ، خرابکارها مي توانند به راحتي به ماشين هاي پارک شده و افراد آسيب وارد کنند.

در سال هاي گذشته مجرمان و خرابکارها به راحتي مي توانستند دوربين ها را دستکاري کنند. برخي از دوربين هاي نظارتي تجاري داراي ويژگي هاي امنيتي اثبات خرابکاري هستند. البته بايد به ياد داشت که نصب دوربين هاي امنيتي در مکاني دور از دسترس مي تواند بسيار موثر باشد. توصيه مي شود دوربين هاي نظارتي ديگري هم داشته باشيد که اگر يک دوربين امنيتي دستکاري شد، دوربين هاي ديگر بتوانند تصاوير مجرم را ثبت کنند

 

بازداري از جرم

مطالعات نشان داده اند که مجرمان هميشه مکان هاي با امنيت پايين را بيشتر از مکان هايي با ضريب امنيتي بالا هدف قرار مي دهند. دوربين هاي نظارت بر پارکينگ نه تنها مي توانند مجرمان را در حين وقوع جرم ضبط کنند بلکه مي توانند به طور کامل از وقوع جرم جلوگيري کنند. اين يکي از مزاياي مهم براي پارکينگ هاي مستقر در محله هايي با آمار بالاي جرم محسوب شده و مي تواند اموال مردم را در امنيت حفظ کند.

حذف نقاط کور

هر نوع ملکي به خصوص پارکينگ ها داراي نقاط کور يا مکان هايي هستند که داراي نور کم بوده يا با چالش هاي بيشتري مواجه مي شوند. پارکينگ ها عموما محيط هايي بزرگ با رفت و آمد دائمي وسايل نقليه و مردم هستند. اين مي تواند شناسايي تهديدات ممکن براي آن مجموعه را با دشواري هايي همراه سازد.

استفاده از دوربين هاي نظارتي امنيتي مي تواند ميدان ديد وسيع تري ايجاد کند تا مالکان بتوانند نقاط کور را رصد کرده يا نواحي که نور کم دارند که روشن کنند. برخي از دوربين هاي نظارتي مانند سيستم هاي نظارتي تايم لپس يا تصوير برداري زمان گريز، مي توانند به سرعت حجم بزرگي از ويديو را اسکن کرده و به پرسنل امنيتي و تحقيقات قانوني کمک کنند.

ايجاد آرامش خاطر

مشتريان پارکينگ ها مي توانند به آساني تشخيص دهند آيا مکان براي پارک خودرو امن است يا ريسک هايي در آن وجود دارد. اگر پارکينگ داراي نور کم و امنيت پايين باشد در اين صورت افراد کمتري رغبت به پارک خودرو در آن و رها کردن وسيله نقليه خود به مدت طولاني و بدون مراقبت خواهند داشت. نصب دوربين هاي نظارت بر پارکينگ به مشتريان نشان مي دهد که مالک پارکينگ به ايمني و امنيت آنها اهميت مي دهد.

اين امر مي تواند تضميني بر موفقيت مستمر يک کسب و کار بوده و حتي درآمد آن مجموعه را افزايش دهد. ايمني و امنيت بايد در مرکز توجه کسب و کارهاي موفق يا کمپاني مسئول يک پارکينگ قرار داشته باشد.

نتيجه گيري

استفاده از دوربين هاي مداربسته در پارکينگ ها امريست الزامي که باعث مي شود، امنيت پارکينگ چه از لحاظ حفاظت از خودرو ها ، چه از لحاظ کنترل عملکرد پرسنل و چه از لحاظ بازدارندگي وقوع جرم برقرار شود .
توصيه مي شود در پارکينگ ها از دوربين هايي استفاده شود که داراي سنسور WDR هستند، استفاده شود ، زيرا در صورتي که نور مستقيم خودرو ها به دوربين بتابد به لطفِ وجود اين سنسور تصاوير سياه نشوند و ضد نور حذف گردد

  1. نصب دوربين مداربسته
  2. هايک ويژن
  3. دوربين مداربسته هايک ويژن
  4. دوربين مدار بسته هايک ويژن

 

 

موضوع :
برچسب ها : دوربین,های,مداربسته,در,پارکینگ,ها,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 1 ارديبهشت 1401ساعت 10:58 توسط دانا | تعداد بازديد : 91 | |

پايه لنز در دوربين مداربسته / آشنايي با IP Address

پايه لنز در دوربين مداربسته /  آشنايي با IP Address

پايه لنز در دوربين مداربسته يا Lens Mount بخشي از چيپ تصوير است که لنز بر روي آن سوار مي شود. از آنجا که لنزهاي ثابت امکان تغيير فاصله کانوني را ندارند براي تغيير زاويه ديد دوربين بايد لنز را عوض کرد. براي عوض کردن لنز هم بايد حتما از لنزي استفاده کرد که بر روي پايه لنز بنشيند. از اين جهت در دوربين هاي با لنز ثابت نوع پايه لنز اهميت پيدا مي کند.

 

دوربين هاي هايک ويژن از چه نوع پايه لنز استفاده مي کنند؟

تقريبا تمام دوربين هاي هايک ويژن (و بيشتر دوربين هاي مداربسته) از نوع خاصي پايه به نام پايه سري S يا S mount استفاده مي کنند. البته در بيشتر کاتالوگ به اين نوع پايه با عنوان M12 اشاره مي شود که منظور همان پايه نوع S است.

 

هايک ويژن

بيشتر بخوانيد:   دوربين مداربسته  

آشنايي با IP Address

با ورود دوربين هاي تحت شبکه به بازار و با توجه به کيفيت فــوق الـعــاده ايــن دوربــين ها و طرفداران زيادي که پيدا کرده ، داشتــن دانش اوليــه در مورد مفاهيم شبکه به يک ضرورت در اين زمينه تبديل شده و نــصابان و کارشناسان سيستم هاي مدار بسته بدون داشتن اين دانش قادر به پياده سازي دوربين تحت شبکه نمي باشند
از اين رو، متخصصين شرکت ايمن تصوير امرتات اين مقاله  را آماده کرده است تا شما را با پروتکل IP آشنا کند.
عبارت IP مخفف Internet Protocol ميباشد و يکي از پروتکلهاي ارتباطي در شبکه است، آدرسهاي IP از کلاسهاي مختلفي برخوردارند که هر کدام در رنج خاصي قرار دارد و کاربرد خاص خود را دارد .

 

 

در سيستمهاي امنيتي به دليل کوچک بودن شبکه معمولا از IP کلاس C استفاده ميشود مگر اينکه سيستم در شبکه هاي بزرگتري نصب شود که در اين صورت حتما به يک متخصص شبکه نياز خواهيد داشت. آدرسهاي IP براي برقراري ارتباط بين دستگاه هايي که در يک شبکه به هم متصل هستند استفاده ميشوند و همينطور کلاسهاي مختلف IP و Subnet هاي مختلف براي جدا سازي اين شبکه ها استفاده ميشود.

آدرسهاي IP از ? قسمت تشکيل شده اند و هر قسمت با علامت . از يکديگر جدا شده اند، مانند ???.???.?.? که اين يک IP کلاس C ميباشد.
در IP هاي کلاس C 3 قسمت اول يعني ???.???.? معرف Net ID و قسمت آخر يعني عدد ? معرف Host ID ميباشد.
Net ID
مانند نام فاميلي ميباشد، همانطور که در يک خانواده نام فاميلي تمام اعضاي خانواده يکي ميباشد، در يک شبکه نيز Net ID تمام دستگاه ها بايد يکي باشد در غير اين صورت ارتباط برقرار نخواهد شد(مگر در موارد خاص که در شبکه هاي کوچک و کم اهميت استفاده اي ندارد)، يعني اگر Net ID يک دستگاه ???.???.? و Net ID دستگاه ديگري ???.???.? باشد اين ? دستگاه قادر به ارتباط نيستند و حتما بايد هر دو دستگاه يک Net ID داشته باشند مگر از طريق تنظيمات خاص نرم افزاري و يا تجهيزات سخت افزاري که براي Routing استفاده ميشوند و در شبکه هاي کوچک کاربردي ندارند.

 

? Host ID نيز مانند نام کوچک ميباشد، همانطور که در يک خانواده نام کوچک اعضا بايد با هم متفاوت باشد، در يک شبکه کامپيوتري نيز Host ID تمام دستگاه ها بايد با هم متفاوت باشد در غير اين صورت شبکه دچار اختلال شده که موجب کند شدن و يا قطعي شبکه ميشود، به اين حالت اصطلاحا IP Conflict گفته ميشود. يعني اگر Net ID يک دستگاه ???.???.? و Host ID آن ? باشد، يعني آدرس IP کامل دستگاه ???.???.?.? باشد و دستگاه ديگري در شبکه با همين IP وجود داشته باشد، شبکه دچار اختلال ميشود و حتما بايد Host ID آن تغيير کند.به عنوان مثال ميتوان Host ID دستگاه جديد را به ? يا عدد ديگري که در شبکه استفاده نشده است تغيير داد مانند : ???.???.?.? ، ???.???.?.? ، ???.???.?.? و الي آخر.

هر دستگاهي که مي خواهد در يک شبکه به تبادل اطلاعات بپردازد ( کامپيوتر ، گوشي ، دوربين و …) بايد يک شناسه داشته باشد که اين شناسه ip ناميده مي شود .

( از طريق ip دستگاه ها يکديگر را يافته و به تبادل اطلاعات با يکديگر مي پردازند )

اگر از IP هاي استفاده شده درشبکه اطلاعي نداريد ميتوانيد از نرم افزارهاي مخصوص اسکن IP مانند Advanced IP Scanner استفاده کنيد، به اين صورت که رنج IP مورد نظر را در اين برنامه وارد کرده و روي Scan کليک کرده و صبر کنيد تا ليست تمام IP هاي موجود در شبکه را به شما نشان دهد.

بيشتر بخوانيد:

دوربين مداربسته تي وي تي       نصب دوربين مداربسته

 

نتيجه گيري

براي پياده سازي يک شبکه ي کامپيوتري، ميبايست متناسب با شرايط پروژه ، تصميم به ip دهي براي اجزاي مختلف شبکه نموده تا براي عيب يابي و ip دهي دستگاه هاي جديد دچار چالش هاي مختلف نشويد . البته پروتکل DHCP به صورت اتوماتيک ، عمل تخصيص IP را انجام دهد .

 

 

موضوع :
برچسب ها : پایه,لنز,در,دوربین,مداربسته,/,,آشنایی,با,IP,Address,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 3 ارديبهشت 1401ساعت 1:28 توسط دانا | تعداد بازديد : 89 | |


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد